Ny versjon av hiof.no, 3.8

Oppdateringer som krever tekniske endringer på nettsidene kommer i en større oppdatering hver sjette uke. Se hvilke endringer / funksjoner som er nytt denne gangen.

På grunn av diverse prosjekter relatert til studiestart (brukerstøtte for it-tjenester, studiestartportal, køsystem) vil denne versjonen, i likhet med den forrige versjonen i hovedsak inneholde tekniske forbedringer i hvordan prosjektet er satt opp.

Den største nyheten er at layout-modulen har blitt flyttet ut til å være en ekstern plugin. Ved hjelp av bygg-verktøyet Grunt innlemmes det i frontend-prosjektet som er basis for design og brukeropplevelsen for hiof.no. Dette gjør at layout på alle HiØs flater er samkjørte og enklere kan justeres i samsvar med fremtidig behov.

Prosjektet har også fått innlemmet en plugin med den nye farge paletten fra designmalen. Både farge på tekst og bakgrunn på elementer kan settes ved hjelp av tilgjengelige HTML/CSS klasser man setter på elementer. Se hva som er muligprosjektets Github side.

Jeg har også fikset noe bugs når det gjelder fargenyanser på noen få elementer:

Før(topp), etter(bunn). Den 'gamle' HiØ-blå som hang igjen i arrangementmodulen fases ut og 'aktiv'-fargen taes i bruk.

Før(topp), etter(bunn). Den ‘gamle’ HiØ-blå fargen som hang igjen i arrangementmodulen fases ut og ‘aktiv’-fargen taes i bruk.

hiof.no-v3.8-colorcorrection-2

Fargen på lenker i footer på siden hang igjen med en gammel blå-nyanse som ble brukt under prototestingen for de nye nettsidene som ble lansert 28.7.2014. Denne fargen har nå blitt byttet ut med ‘aktiv’-fargen fra resten av nettsidene.

 

 

Bård Halvorsen