3.2 Personas, Scenarios and Storyboards

Personas, Scenarios and Storyboards

 

Leandro Drake

 

Scenario:

Leandro sitter på flytoget fra Gardermoen til Halden tirsdag 22.10.2019. Leo har tatt et tidlig fly fra Trondheim etter en utvidet rettssak. Det er tidlig på morgenen og klokken har så vidt passert halv 6, heldigvis er toget godt utstyrt med selvbetjent kaffe. Leo sitter godt plassert i sovekupeen med sin nyeste Iphone 11 Pro Max. Leos destinasjon denne morgenen er Høgskolen i Østfold, avd Remmen, hvor han skal gjesteforelese i emnet Prosjektledelse. Leo trykker på telefonen med et enkelt tommelgjennkjenningstrykk og oppdager en mail fra Hiof hvor skolen presenterer deres nye klimaapp. Nysgjerrig som han er laster Leo øyeblikkelig ned akkurat denne appen i Appstore. Han entrer appen som gir han oversikt over Co2 målinger på skolen, samt fuktighet og andre klimarelaterte temaer. Dagens målinger er innenfor grensen, noe som tilfredsstiller Leo. Leo titter ivrig rundt og utforsker hvilke funksjoner og muligheter han har med denne appen, blant annet mulighet for automatiske push varslinger når Co2 målingene er under grensen. Leo er meget opptatt av klimaendringene som påvirker kloden vår og trykker seg videre inn på tips og triks tilknyttet Høgskolen i Østfolds inneklima.

Trygt plassert i gangene på skolen entreer Leo Auditorium 2. I det han åpner døren popper det opp en ny notifikasjon på telefonen fra den nynedlastede appen til Hiof. Notifikasjonen viser til skolens kart over undervisningsrom som spesifiserer forurenset luft i nettopp dette rommet! Leos tanker flyr, han er bevist at forurensning er et utbredt problem på skolen ut ifra informasjonen han tidligere på dagen mottok. MEN takket være skolens high tech system er nå Leo bevisst problemet i nettopp dette rommet og kan hjelpe skolemiljøet med enkle løsninger fra tips og triks siden på appen. *Leo er tilfreds med å være bevist utifra informasjonen han har mottatt*. 

 

Storyboard:

Ruth Nesbyen

 

Scenario:

Ruth er på vei til skolen 07:30 fra fredrikstad. Hun har sin første forelesning kl 10:15 med lærer studentene. Når Ruth kommer inn hovedinngangen til skolen og legger merke til en ny dings som henger på veggen. Nysgjerrig som Ruth er går hun bort for å se hva det er. På forsiden på det som er en ipad pro ser hun mange målinger om co2, fuktighet og andre klima relaterte temaer. Hun trykker også videre på de 2 andre alternativene man kan trykke på. Der finner hun et kart over skolen som viser målinger på hvert rom på skolen, og en side med tips & triks. Selv Ruth som ikke er noe fan av digitalisering synes dette er spennende å se på. Hun har jobbet her siden oppstart, og har lagt merke til at luften kan være spesielt dårlig i enkelte klasserom. På forsiden står det også informasjon om en app man kan laste ned, men ruth har ikke en mobil som kan laste ned apper da hun sverger til sin elskbare Nokia 6210. 

 

Storyboard:

Harry Potter

 

Scenario:

Harry går inn på skolen tirsdag klokken 08:05. Forelesningen begynner 08:15, så herr Potter må kjappe seg inn, ellers rekker han ikke undervisningen. Potter kommer seg inn i auditoriet, men oppfatter fort at inneklimaet i salen er altfor dårlig. Luften er tung og dette passer Harry svært dårlig denne hektiske morgenen. Harry er både trøtt og utilfreds med hodepine. Harry titter nedover i salen på medstudentene sine og legger merke til en app som blir presentert på en av auditoriets skjermer.  «Er du tilfredsstilt med dagens luftgjennomstrømning?» «Er du opptatt av skolens inneklima?» «Ønsker du bedring?» er bare noen av setningene Harry ser gli over skjermen nede i salen, dette gjør Harry meget nysgjerrig, han er ikke fornøyd! Et appikon popper så opp på skjermen med en adresse til Appstore og GooglePlay. Potter tar telefonen ivrig opp fra lommen og laster øyeblikkelig ned appen skolen annonserer.

Appen lastes ned på et blunk og Potter åpner appen som spesifiserer skolens inneklima. Informasjonen tilsier at Potter har rett og at luften i auditoriet denne morgenen er alt for dårlig.  Harry får så en notifikasjon om tips til å gjøre luftkvaliteten bedre i nettopp dette rommet. Appen sier at han burde sette dørene i auditoriene på gløtt, for å få luftgjennomstrømning. Harry avslutter appen og utfører tipsene han leste. Allerede neste time er luftkvaliteten betraktelig bedre, og Harrys hodepine er ikke lenger og kjenne. 

 

Storyboard: