Underveis 002

Embedding av animasjoner.

Bruk videoer og presentasjoner er en standard måte å formidle faglig materiale på nett.
En svakhet med disse er at de iliten grad involverer studentene som aktive deltagere.
For å møte det i fysikk har det i en rekke år blitt utviklet animasjoner basert på Java o.l.
(se f.eks. sjøkrigskolens fine samling). Javabaserte animasjoner er ikke helt plattformuavhengge og det kan være problemer med å få de til å fungere. Funksjonaliteten er også varierende.Univesittetet i Colorado har bygd opp senteret Phet.Under ledelse av nobelprsvinneren Carl Wiemann har nå animasjoner mange temaer en rekke fag på ulike nivå (fra barneskole til universitet). De har også samlet en rekke ressurser for hvordan de kan brukes i undervisningen.Mange av animasjonene er enten i Java eller  Flash, men det siste året har debegynt å kode alle i HTML5.Det formatet gjør de enkle å bygge inn (embedde) i nettsider som brukes.Disse fungerer bra i de aller fleste nettlesere og plattformer (pc, mac, nettbrett, telefoner …)

Energy Skate Park: Basics
 

pni

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *