Derfor studerer jeg IT-fag

Det er ikke alltid like lett å vite hvor man vil i livet når man er i tenårene. Støtt og stadig blir man dratt i alle mulige retninger, og om man fortsatt har til gode å finne seg selv og sine interesser kan dette være utrolig forvirrende. Man ønsker å bidra med noe i verden, å gjøre en forskjell og man endrer mening angående studieretninger omtrent annenhver uke. Dette var iallefall tilfellet for meg, og det tok meg helt frem til det siste året på videregående å bestemme meg for å studere Informatikk her på HiOf. Men én ting er sikkert, jeg har ikke angret en dag på at jeg valgte som jeg gjorde.

Datamaskiner har facinert meg helt siden barneskolen, så det var ingen tvil om hvilket valgfag jeg ville ta da muligheten bød seg på videregående skole. I begynnelsen slo det meg ikke at det å ta en utdannelse innenfor IT kunne være aktuelt for meg, og jeg tok faget mest for å ha det gøy. Etter hvert som jeg lærte mer innså jeg at mulighetene innenfor dette fagomområdet er nesten uendelige. Jeg kunne både arbeide med noe som betydde noe for samfunnet og ha det moro i jobben min samtidig. Og da var det gjort. Utallige timer ble brukt til Photoshop, Dreamweaver og Flash. Jeg var også heldig og hadde en utrolig flink og engasjert lærer i IT-faget som var en stor inspirasjon for meg det siste året. Det var henne som for alvor fikk meg til å vurdere tanken på å fortsette å studere faget.

Gleden lot ikke vente på seg da jeg så at det fantes en kjempeflott IT-avdeling på Høgskolen i Østfold, mindre enn 10 minutter gange unna der jeg bodde. Etter litt research på nett og et par besøk på skolen var jeg solgt. IT-avdelingen var helt super, studiene virket spennende og til min store overraskelse fikk jeg høre at IT-studentene var den mest sosiale gjengen på skolen.

Dette har vært den beste dagen på lenge! ?? #liseberg #fadderukene2014

A photo posted by Lene Askeland (@laskeladden) on

For å være helt ærlig så visste jeg ikke helt hva jeg gikk til. Jeg hadde vage ideer om hvordan det ville være, men følte meg fortsatt usikker både på min egen faglige kompetanse og på hvorvidt jeg ville passe inn. Jeg hadde enda til gode å møte noen med skikkelig interesse og kunnskap om data jeg kunne snakke med. Jeg hadde allerede avfunnet meg med at jeg ville føle meg utilpass rundt de andre studentene. Dette viste seg selvfølgelig å ikke være tilfelle. Det er utrolig mange forskjellige mennesker på IT-avdelingen. Kunnskap og interesse varierer stort blant alle studentene. Dessuten er det en ting som er viktig: vi er her på skolen for å lære, og det er noe alle forstår.

Det er egentlig helt greit med Xbox, flatskjerm, biljardbord og digge sofaer på #it_hiof ?

A photo posted by Lene Askeland (@laskeladden) on

For meg var det ekstra moro å kjenne på hvor godt tilrettelagt alt er her. Vi har en linjeforening kalt Enigma som arrangerer bedriftspresentasjoner, LAN og turer til The Gathering og vi har 24/7-tilgang til hele It-fløyen med egne oppholdsområder med biljardbord og xbox. I tillegg har vi også Makerspace der vi har muligheten til å utfolde oss både faglig og kreativt eller bare slappe av i sofaene og spille Nintendo 64. Studiemiljøet her er kjempeflott og muligheter for nye og spennende erfaringer presenterer seg stadig. Det er alltid behov for de som ønsker å engasjere seg og gjøre en innsats for sin egen og andres studiehverdag. Man får muligheten til å stille til råd og utvalg der man kan være med å organisere fester og store arrangementer, eller delta i studentdemokratiet og sørge for at studentenes stemme blir hørt. Det er helt utrolig hvor mye jeg har fått oppleve og vært med på etter at jeg startet her.

Utbyttet og opplevelsen av å studere Informatikk på Høgskolen i Østfold er alt jeg kunne drømme om og mer til. Gjennom mitt studie har jeg fått muligheten til å utfolde meg, skape og lære, og det har gitt meg alle erfaringene jeg trenger for å kunne vokse som person. Forelesningene er kjempespennende og jo mer jeg lærer, jo mer forstår jeg viktigheten av IT i samfunnet. En liten interesse er på vei til å bli en stor lidenskap og jeg kan med hånden på hjertet si at valget jeg har tatt ved å starte her er det beste valget jeg har tatt i mitt liv. Jeg ville oppfordret enhver med interesse for IT til å studere her, uansett kunnskapsnivå.