Frivillig på JavaZone

Vi utfordret Pernille Elvegaard som går 3. året Informatikk Bachelor her på Høgskolen i Østfold, å dele sin erfaring ved å jobbe som frivillig på JavaZone.

JavaZone er den største møteplassen for programvareutviklere i Skandinavia. Konferansen går over 2 dager der interesserte får være med å oppleve et bredt spekter av tilbud for både store og små. Med workshops, foredrag, konserter og stands, og med hele 2600 deltakere på årets konferanse var det mye som skulle organiseres. De søkte frivillige, og Pernille kastet seg på, hvordan det gikk kan du lese her:

«Da mailen angående å være frivillig på JavaZone ble sendt ut i mai gikk jeg raskt inn på linken og meldte meg på. Etter å ha trykket send ble jeg brått usikker. Har jeg det som skal til? Hva med undervisningen? Hvor skal jeg bo under arrangementet? Jeg bestemte meg for å la være å tenke på det inntil jeg fikk svar, det var jo ikke engang sikkert at jeg fikk plass.

8. juni kom svaret: jeg hadde fått plass!

Det gikk til august og jeg måtte begynne å planlegge. Jeg fant ut at jeg ikke gikk glipp av mer enn 2 timer undervisning, jeg bestilte hotell og hoppet i det!

Tirsdag 8. september gikk jeg gjennom dørene i Oslo Spektrum. Det var ikke et eneste kjent fjes, et stort arealet å gjøre seg kjent med og jeg var ivrig etter å komme i gang. Vi startet med en introduksjon, 50 andre frivillige og jeg. De hadde minst like mange på venteliste. Etter en omvisning i lokalene ble vi satt i arbeid; vi skulle sette sammen inngangspass, program og sponsoroversikt. Når det var ferdig fikk vi dra hvert til vårt for å sove.

Javazone
Onsdagen kom og vi møtte opp kl. 07.45 for å få t-skjorter, inngangspass og vaktlister. Jeg var satt opp kl.14.45 på Overflow. Overflow er arealet der de deltakerene som ikke fikk plass i de forskjellige salene kunne sette seg med et headset og skifte til den kanalen de ønsket å høre på. Streaming fra alle rom ble sendt på en og samme skjerm.
Jeg utnyttet muligheten til å være først til standene som sto rundt i expo området sammen med en av de andre frivillige jeg ble kjent med. Og jeg kan helt ærlig si at jeg aldri noensinne i mitt liv har fått så mye gratis! Skulle man regnet på det hadde jeg nok fått godt over 1000 kr betalt i timen de timene jeg jobbet. Jeg fikk gå på foredrag når jeg ikke jobbet, det var gratis mat OVERALT, gratis kaffe (og ikke bare svart kaffe, men mocca, espresso, americano osv osv), gratis is, alt det du fikk på standene, og for ikke å glemme frivilligmiddagen på torsdag!

Jeg stilte opp til overflowvakt og fikk beskjed om at min oppgave var å dele ut, ta imot og rydde opp i headset. Enkelt nok, tenkte jeg. Tvert imot, her var det 500 headset og vi gikk tomme opp til flere ganger. Men kjedelig var det ikke, det var stadig noe å gjøre, så vakta gikk fort. På kvelden var det konsert med Sondre Justad, Datarock og Kvelertak!


Javazone_1
Torsdag var det opp for å se foredrag, og nok en vakt på overflow. Denne dagen var jeg tidlig ferdig, så det var nok en runde på stands og deretter nedrigg kl.18. Ikke mer enn en time etterpå var vi ferdig og snudde nesen mot T.G.I Friday’s. Der var det avslutningsmiddag og vi tok farvel. JavaZone var over for denne gang.

Alt i alt er jeg overlykkelig for at jeg hoppet i det, det har vært en lærerik opplevelse med masse nye mennesker og temaer. Jeg vil anbefale det å være Javazone frivillig til hvem som helst, det gir deg en mulighet til å være med på konferansen for en veldig liten pris. Alt du trenger å gjøre er å jobbe 10 timer og rigge ned litt.»