Kodedag med Kodeklubben

Med hele 63 påmeldte på Lørdagens kodedag var det stor aktivitet på IT-avdelingen ved Høgskolen. I regi av Kodeklubben, drevet av Høgskolen og frivillige IT-studenter, ble det kjørt workshops innenfor både webutvikling og programmering til stor glede for de teknologiinteresserte barna.

Kodeklubben og LKK har lenge jobbet for å arrangere kodedager for barn i 5-10 klasse med mål om å skape glede og interesse rundt teknologi og IT. Med godt oppmøte og stor entusiasme for læring har Kodeklubben vært en av de største satsningsområdene for studentene på Høgskolen. Engasjerte og arbeidsomme studenter deler ansvaret for forelesninger og workshops, og jobber hardt for å følge opp barna og holde interessen på topp under arrangementene. 

1

“Barna er jo vår fremtid, så det å kunne hjelpe de og skape interesse er moro.” sier Rosanna Baptiste, og legger vekt på at barna er ivrige etter å lære.

På kodedagen holdes parallelle workshops der barna får mulighet til å utfolde seg og jobbe med webutvikling og design av nettsider eller bygging og programmering av roboter. Læringen blir en lek, og stemningen er på topp når barna får være kreative med koding og konkurrere mot hverandre med robotene de bygger. Det er stort fokus på at læringen skal være enkel og passe for alle aldre, med spennende oppgaver og morsomme funksjoner som skaper interesse.

I frivillige organisasjoner som Kodeklubben er det helt avgjørende å ha bidragsytere fra flere hold, noe leder Thomas Bergby påpeker. «Vi jobber med å få med flere frivillige fra andre avdelinger på Høgskolen, gjerne lærerstudenter og andre med bakgrunn i pedagogikk. Det vil være verdifullt å kombinere erfaringene våre for å skape en god løsning for Kodeklubben.» sier han.

Kjenner du barn eller ungdom med interesse for IT og teknologi? Hold deg oppdatert på kommende arrangementer og andre aktiviteter på Kodeklubbens facebookside.