Ph.d. på HIØ – Hva skjer, a? III

Føljetongen «Ph.d. på HIØ- Hva skjer, a?» fortsetter.

I forrige blogginnlegg om tematikken ble det varslet om ytterligere kartlegging av «Det digitale samfunn»  i to trinn, og her kommer en statusoppdatering på hvordan det gikk.

Trinn 1: Målsettingen for denne øvelsen var å skaffe en oversikt over hvem som ønsker å være med på ph.d.-satsingen «Det digitale samfunn». Altså en kartlegging basert på indre motivasjon og ikke noen andres antakelser om hvem som kan og bør være med. Arbeidsgruppen for ph.d.-satsingen utførte en slik «håndsopprekning» med svarfrist 1. september og responsen var overveldende. Rundt 120 fagpersoner ønsker å være med, noe som tilsier at det er en bred oppslutning rundt denne satsingen ved vår institusjon.

Trinn 2: Neste trinn hadde som mål å hente inn informasjon om eventuell relevant erfaring og /eller konkrete planer for faglig arbeid. En nettbasert spørreundersøkelse ble distribuert til hver og en av de 120 «med hånda i været». Det ble i tillegg spurt etter samarbeidspartnere (interne og eksterne) og veiledererfaring på ph.d.-nivå.

Hele 77 fagpersoner ved HIØ responderte:

HV: 29 stk            IR: 9 stk         IT: 15 stk            LU: 11 stk        ØSS: 13 stk

Tallene åpner for minst én spekulasjon. Nesten 40% av responsene kommer fra fagpersoner tilknyttet helse og velferdsfag.  Vil HIØs første ph.d.-utdanning bære preg av det? Som sagt, en spekulasjon. Vi skal se nærmere på en rekke parametere, så et betydelig stykke arbeid gjenstår .

Et tiltak i dette etableringsarbeidet er institusjonelle seminar med «Det digitale samfunn» som overordnet tema.  Programmet for det første seminaret er klart. Det arrangeres 9. november og tar for seg «Samfunnsmessige implikasjoner av den teknologiske utviklingen» der fagfolk fra tre avdelinger samt Andreas Bye fra IFE skal holde foredrag. Klikk deg inn og med deg på!

Seminar nummer to skal handle om «læring i det digitale samfunnet» og avholdes i januar. Program kommer snart på samme side.

Deretter planlegger vi et seminar om «helse i det digitale samfunn».

Og! Tilbud om stilling som forskningsrådgiver er nå sendt. Vedkommende skal primært jobbe med denne ph.d.-satsingen, noe som garantert kommer til å akselerere farten på etableringsarbeidet.

 

Dette innlegget ble publisert i phd, Uncategorized. Bokmerk permalenken.