Arrangementsstøtte fra Norges forskningsråd (og litt om Plan S)

Det er mange som ønsker å søke støtte til arrangementer via NFR, og det kan være at noen forventer å finne «frie» utlysninger av slik støtte som er uavhengig av definerte programmer/aktiviteter. Slike utlysninger finnes derimot ikke. Arrangementsstøtten som NFR lyser ut, er alltid knyttet til de ulike programmene og aktivitetene.

Arrangementsstøtten er riktig nok en egen søknadstype med et definert formål og generelle krav og vurderingskriterier, men spesifikke utlysninger kan inneholde egne krav og tillegg som avviker fra de generelle. Det betyr med andre ord at du må studere kriteriene til enhver utlysning av slike midler, nøye. For eksempel kan en arrangementsstøtte som utlyses innenfor programmet FRINATEK, ha andre kriterier enn en tilsvarende støtte innenfor andre programmer.

Så hva gjør du for å finne fram til aktuelle utlysninger om arrangementsstøtte? Du kan ganske enkelt gå til Finn utlysninger på forskningsrådets hjemmesider og sortere utlysningene på søknadstypen «arrangementsstøtte».

Bare noen få ord om den famøse plan S: Tidsskriftet Nature melder at de to største veldedige organisasjonene i verden, The Bill and Melinda Gates Foundation og Wellcome Trust, slutter seg til de ambisiøse målene i Plan S. (Du kan lese saken HER.) Wellcome Trust er også den første finansiøren som konkretiserer hvordan de planlegger å implementere plan S: Tilnærmingen de har, indikerer at tidsskrifter ikke nødvendigvis må være 100 prosent Open Access innen 2020 for å følge kravene i Plan S — hvis de andre finansiørene som støtter Plan S (deriblant NFR), bestemmer seg for å følge en lignende linje. Tida vil vise!

Kilde: Colourbox

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.