Ph.d. på HIØ – «Hva skjer, a?» VII

Torsdag 21. mars ble det tredje seminaret relevant for satsingen «Det digitale samfunn» avholdt, og denne gang i Fredrikstad. Disse seminarene har til hensikt å synliggjøre relevant forskningsaktivitet ved HIØ, samt inspirere våre fagansatte til å jobbe tverrfaglig innen satsingsområdet.

Tittelen på seminaret denne gang var «Helse og velferd i det digitale samfunn» og dekan på avdeling for helse og velferd Terje Grøndahl var ordstyrer.

Foto: Nesten fullsatt A-421

Avdelingssjef for kreftavdelingen ved Sykehuset Østfold Andreas Stensvold var invitert som ekstern foredragsholder og innledet seminaret med å dele sine tanker om hva leger, helsepersonell og ikke minst pasienter kan vente seg om 10 år. Stensvold varslet radikale endringer som krever at vi tenker helt nytt, og det relativt raskt. «Det finnes uante muligheter innen teknologi og dette er i en rasende utvikling» og «Radikale endinger vil kreve knallharde prioriteringer av ressurser for helsevesenet.», var noen av utsagnene som satt seg fast i hukommelsen.

Foto: Avdelingssjef for Kreftavdelingen ved SØ, Andreas Stensvold ser inn i glasskulen.

Foto: Trioen professor Vigdis Abrahamsen Grøndahl, stipendiat Camilla Gjellebæk og 1. amanuensis Ann Karin Helgesen fra forskningsgruppen PADS snakket om personsentrert omsorg og teknologi og presenterte tre ulike prosjekt.

En oversikt over alle innleggene i dagens seminar finnes HER.

Avslutningsvis ble spørsmål til foredragsholderne sendt inn via den digitale interaksjonstjenesten Slido. Dersom du klikker deg inn HER og plotter inn koden S312, så kan du se spørsmålene som kom fra tilhørerne og ordskyen vi laget med spørsmålet «Hva forbinder du med ph.d.-satsingen (bortsett fra digitalisering)? »

Dette var en nyttig seanse for flere, virket det som. Vi fikk høre om mange interessante prosjekter i ulike faser, og ikke minst gode eksempler på tverrfaglig samarbeid mellom avdelinger.

Det ble ingen enorm respons på Slido-spørsmålet «Noen som har funnet hverandre i dag?», men man kan jo håpe. (Ja, det var jeg som sendte inn det spørsmålet :-))

Dette innlegget ble publisert i phd, Uncategorized. Bokmerk permalenken.