Samarbeid med Högskolan Väst

Fredag 13. september var HiØ invitert til Högskolan Väst for å diskutere videre samarbeid. Vi tok toget til Trollhättan med bl.a. en overordnet samarbeidsavtale fra 2013 i ryggsekken, samt oversikter over tidligere og pågående samarbeidsprosjekt og treffpunkt.

Foto: Högskolan Väst. Bak fra venstre: prorektor HV Jan Theliander, rektor HV Martin Hellstöm, IT-sjef og stedfortredene direktør HV Rickard Norén. Foran fra venstre: forskningsdirektør HiØ Trine Eker Christoffersen, rektor HiØ Lars-Petter Jelsness-Jørgesnen og prorektor for utdanning HiØ Annette Veberg Dahl.

Våre to institusjoner har en rekke likhetstrekk som fagområder, størrelse, regional demografi og nærhet til arbeidslivet. Högskolan Väst har 4 institutt som bl.a. inkluderer lærerutdanning, økonomi, informatikk, helse, velferd, pedagogikk og ingeniørfag. En studieportefølje som i stor grad er sammenfallende med vår gir oss mange muligheter for videreutvikling av samarbeid.

Interreg er en finansieringskilde som har konkretisert samarbeid i form av prosjekter. Begge institusjoner har vært og er partnere i Interreg-prosjekter som Scandinavian Science Cluster (avsluttet), FRAMFOR – Framgångsrika Företag i gränsregionen (i avslutningsfasen) og e-Team for velferdteknologi (pågående). En søknad med navn Greenbizz ble forøvrig sendt Interreg samme dag som vi besøkte Högskolen Väst. Vi krysser fingrene for tilslag.

Foto: TEC.  Omvisning i ferdighetssenteret til Högskolen Väst. To rektorer og en simuleringsdukke (liggende).

Vi diskuterte bl.a. fagområder for økt samarbeid, hvordan vi kan øke utveksling av studenter og ansatte, andre institusjoner det kan være aktuelt for oss begge å trekke veksler på m.m. Det ble fattet interesse for vårt satsingsområde «Det digitale samfunn» som vi presenterte. Rektor trakk frem FNs bærekraftsmål flere ganger i våre diskusjoner, og trakk godt på smilebåndet da vi oppdaget 17 symbolske puter for disse i ferdighetssenteret (se bildet under).

Avtalen fra 2013 er nå under lupen og vi satser på å konkretisere og tydeliggjøre videre samarbeid. Takk for oss, Högskolan Väst. Vi sees snart igjen.

Foto: TEC. Rektor Lars-Petter og fire av de 17 bærekraftsmålsputene.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.