Mer fokus på kostnadseffektiv veibygging

IMG_0112

Adm. dir. Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier utdyper i sitt foredrag på BA2015 fokuset på mer kostnadseffektiv veibygging i Norge. Argumentene baserer seg i stor grad på at Norske byggeprosjekt kommer dårlig ut sammenliknet med Sverige i forhold til:

  • Betydelig lengre planleggingsfase og byggefase
  • Betydelig høyere byggekostnader selv korrigert for topografiske forskjeller og lønnsforskjeller

Dahl Hovland forklarer forskjellen med at vi i Norge har liten grad av «standardisering og industrialisering», og at man i bransjen kan forvente en endring mot større totalentrepriser og større prosjekt, og ikke minst større krav til entreprenørene.

 

Gunnar Andersson

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *