Spørreundersøkelse med vafler

1280px-Waffle_DSC00575

(fra CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59475)

I forbindelse med appen Avvik som de ansatte i Park & Anlegg skal bruke for å rapportere inn hendelser som avviker fra det daglige arbeidet, ville vi forsøke å finne ut hvordan dette har fungert så langt. Vi fikk vite at de kun hadde hatt funksjon for å sende inn saker som omhandlet stopp eller flyt problemer i arbeidet i en kort periode. Vi ble enige med vår oppdragsgiver at det var lurt å lage en spørreundersøkelse for å se hvordan de ansatte i Park og Anlegg responderer på appen.

Vi troppet opp på anleggskontoret på Ørebekk med utskrevne spørreskjemaer og vaffelrøre for å tilbringe dagen i Sikkerhetsvognen. Planen var å lokke arbeiderne inn på en vaffel og be de svare på spørsmålene. Siden Park & Anlegg hadde HMS dag i Sikkerhetsvognen fikk vi ekstra hjelp til å få arbeiderne innom. Dette var en kjempe bra mulighet for å bygge opp en relasjon til arbeiderne ved at vi fikk fortalt om prosjektet og hvem vi er.

Etter dette hadde vi en dag til med vafler og spørreskjemaer for å få nok besvarte skjemaer slik at vi kan si noe om statistikken på svarene. Denne dagen var vi på spiserommet på anleggskontoret og de vi allerede hadde pratet med tok oss veldig godt imot. Dette har vi tolket som svært positivt for prosjektet. Vi klarte å få nok besvarelser og fikk opparbeidet en god tone med arbeiderne som vi oppfatter som interesserte og engasjerte i det de gjør.

Som et pluss viste vår undersøkelse at Park & Anlegg har gjort en svært god jobb med å implementere appen og forståelse rundt betydningen av å rapportere avvik. Vår konklusjon til undersøkelsen er at saker som omhandler stopp/flyt er ferskt for arbeiderne og de trenger derfor litt tid på å få dette inn som rutine, men forståelsen er definitivt tilstede.

Skrevet av Nora Marie Evensen

 

Gunnar Andersson

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *