Lean i møtet mellom Toyota City og Elverum

img_0024

Elverum kommune og Flowit inviterte til Lean i bredt format på Norsk skogmuseum Elverum den 8.  September 2016.

Den åpne delen av programmet inkluderte to hovedinnlegg:

Birgir Jakobsson presenterte Leantransformasjonen ved det Karolinska sykehuset i Stockholm. Resultatet var en ny måte å jobbe på gjennom hele organisasjonen som omfattet mer enn 15.000 ansatte. Leantransformasjonen betød flere år med endringer både i organisasjonen og ikke minst han selv som leder. Lærerikt.

Robert Kûsen fortalte sin egen Leanreise fra montør, via leder for Scanias motormontering til Leansjef i Sôdertâlje kommune og nå Vice President Svensk Stål. Han delte sine erfaringer med verdibasert ledelse på flere nivåer på en engasjert og personlig måte. Robert har skrevet boka «Respekten for mennesket» som utdyper denne reisen. Spennende.

Hovedinnleggene ble etterfulgt av kortere innlegg på Lean i barnehage, skole og næringslivet før avsluttingsforedraget oppsummerte dagen, utfordringene og mulighetene Elverum står ovenfor:

Lena Haugseth delte sine erfaringer fra Lean i barnehagesektoren eller «Lean barnehage» der jakten på ikke-verdiskapende aktiviteter står sentralt for å frigjøre tid til de viktige oppgavene.

Sigrid Kåsin fulgte opp om Lean skole med budskapet «Ikke spare – men vinne – tid!» basert på mange år som leder i skoleverket.

Thorleif Sire beskrev Lean’s rolle i industrieventyret som vi kjenner i rekken av selskaper fra Ask og Projection Design til dagens Barco i Fredrikstad.

Kjell Reidar Mydske & Gunnar Andersson oppsummerte dagen med et skråblikk på Lean som en reise fra Toyota City til Elverum, fra produksjon av varer til ytelse av tjenester og fra de lukkede rom til et åpent samfunnet og hvordan et leant Elverum kan være.

 

Gunnar Andersson

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *