Dialoger på Lean og produktivitet

Av Gunnar Andersson

Tirsdag 25. oktober inviterte rådmann i Halden kommune Roar Vevelstad til dialog på Lean og produktivitet.

Utgangspunktet var et felles initiativ fra Tore Hansen i Østfold fylkeskommune, Halden kommune og Norske skog Saugbrugs som ble tatt videre med Lean forum Østfold, Høgskolen i Østfold og Fylkesmannen i Østfold i det som ble spennende diskusjoner om likheter og ulikheter og et mulig kunnskapssamarbeid.

Kjell-Arve Kure og Johnny Larsen presenterte erfaringer og resultater fra arbeidet med kontinuerlige forbedringer gjennom mange år ved Norske skog Saugbrugs. Deretter diskuterte Gunnar Andersson ved Høgskolen i Østfold hvordan Lean forstår produktivitet og hvordan metoder og verktøy fra Lean kan bidra til økt produktivitet. Tormod Lund fra Fylkesmannen i Østfold knyttet Lean til Produktivitetskommisjonen og behovene og mulighetene i offentlig sektor. I diskusjonen som fulgte trakk ledergruppas medlemmer fram flere initiativ for Lean praksis i Halden kommune, sammen med utfordringer knyttet til Lean i overgangen fra industriproduksjon til offentlige tjenesteyting.

Kan Østfold gå foran og etablere en praksis for kompetanseoverføring mellom industri, offentlig sektor og akademia?

halden_fra_festningen

By Kjetil Bjørnsrud, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=776802

 

Gunnar Andersson

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *