Lean transformasjon (15 studiepoeng) er i gang ved HiØ videre

Av Gunnar Andersson

De første tre samlingene i det nye studiet Lean transformasjon (15 studiepoeng) er gjennomført. Fagansvarlig er Gunnar Andersson fra HiØ som sammen med Marny Østreng Unnli også leder undervisningen. Tema var å forstå egen prosess gjennom de teoretiske brillene vi bruker og gjennom verktøyene som hjelper oss å se. Sentralt i modulen står prinsippene for Lean og verdistrømskartlegging.

Kurset er bygget rundt fire moduler:

  • Modul 1 introduserer de historiske bidragene til Lean som vi kjenner det i dag. Lean i den norske samarbeidsmodellen står sentralt. Gir innsikt i praktiske metoder og verktøy for å forstå egen prosess (for eksempel verdistrømsanalyser, spagettidiagram, standardiserte arbeidsoperasjoner)
  • Modul 2 utvikler Lean som strategi og metode for å oppnå kontinuerlig forbedring. Gir innsikt i praktiske metoder og verktøy for å jevne ut flyten (for eksempel 5S, kaizen, SMED, Poka-Yoke, TPM/OEE).
  • Modul 3 utvikler Lean som strategi og metode for å oppnå kontinuerlig forbedring. Gir innsikt i praktiske metoder og verktøy for å gå fra push til pull (for eksempel kanban, balansert produksjon og takting).
  • Modul 4 utvikler Lean som strategi og metode for å oppnå kontinuerlig forbedring. Gir Innsikt i planlegging, tilrettelegging og ledelse av Lean i praksis i organisasjoner.

Kursdeltakerne representerer et tverrsnitt av virksomheter fra både privat og offentlig sektor, vareproduserende og tjenesteytende som sammen danner en spennende læringsgruppe. Bloggen vil følge både gruppa og prosjektene studentene jobber med framover.

 

Gunnar Andersson

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *