Første skolebesøk

Nå har OS skole i Halden gjennomført undervisningsopplegget med programmering i matematikkundervisningen. Dette har vært en spennende økt med noen overraskelser og barna har vært veldig flinke til å gjøre oppgavene i Scratch. I neste runde så er det Strupe ungdomskole som står for tur! Vil du prøve programmering i Scratch? Klikk på denne linken: Scratch.mitscratch1

Planleggingsmøte med lærerne

Denne uken har vi planleggingsmøter med lærerne fra alle skolene for å gå igjennom hvordan undervisningen skal foregå. Prosjektgruppen har produsert en rekke enkle matteoppgaver som alle lærerne kan teste og løse i Scratch og Processing og gi sine tilbakemeldinger. Dette er for å finne ut om noe må endres i forhold til at det skal være så enkelt som mulig for elevene på skolene å utforske programmering som et verktøy i matteundervisningen. Nå nærmer det seg snart tid for besøk ut til skolene. Dette blir spennende!

bilde v1

bilde 2v1

Arbeidsmøte med skolelærere

Idag skal prosjektgruppen og lærerne fra Os, Strupe og Halden VGS møtes for å se på mulige opplegg for vårens utprøving i skolene.  Vi vil gå gjennom eksempeloppgaver for  7. trinn, 9. trinn og 11. trinn, og se på både aktuelle programmeringsverktøy og forskjellige typer oppgaver.

Vi kommer tilbake med oppdateringer etter møtet.