podcast Refleksjon

Refleksjon fra Podcast

 

Hva er god bruk av teknologi i barnehagen?

 

 I dette blogginnlegget vil jeg skrive en refleksjon over podcast jeg lyttet til. i forrige innlegg jeg skrev om hvordan og de ulike digitale verktøyene som brukes i barnehagen, i denne podcast   hørte vi ansatte fra IIbaken barnehage snakke om hvordan de bruker digitale verktøy i hverdagen med barn.

 

Hva sitter jeg igjen med?

 

Etter å ha hørt på podcast  ble jeg virkelig overrasket over hvor mye IIbaken  barnehagen bruker forskjellige digitale verktøy i hverdagen , jeg var mest imponert over hvordan alle ansatt  som jobbet i den  barnehagen hadde sjansen til å lære seg  og bruke de forskjellige verktøyene   i et trygt og rolig miljø  og alle avdeling  støtter hverandre , det er så forskjellig  fra hva vi gjøre i de forskjellig barnehage som jeg har jobbe i .jeg har tatt med noen fra podcast og delte den med kollegene mine

 

Det jeg fortsatt tenker på er hvordan kan jeg bruke det jeg har lært etter å ha hørt på denne podcasten hvordan kan jeg bruke noen av ideene på arbeidsplassen min slik at barna i barnehagen vår kan lære mer om den digitale verden.

 

Hva som opptak meg?

 

Det som opptok meg mest er hvordan de ansatte snakker om hvordan de brukte de forskjellige verktøyene på forskjellige steder, ikke bare som en måte for de voksne å ta bilder og ta videoer for foreldre, men de bruker de forskjellige verktøyene som en måte å For å hjelpe dem med å lære et eksempel er måten de bruker go-kameraet når de går ut på småturer med barna, de lar barna delta i produksjonen, noe som øker barnas nysgjerrighet og motivasjon til å lære  mer.

 

Hvorfor?

 I  rammeplanen for barnehagen sier at barnehager  skal legge til rette for bruk av digital til og andre verktøy i opplæring av barna , så et spørsmål jeg stiller meg selv er hvordan kan jeg bruke disse verktøyene, hvordan kan vi bruke digitale på en morsom og trygg måte for barn, som pedagogikk lærer jeg fortsatt fordi vi ikke hadde teknologi for før og nå er alt på internett, for meg tror jeg at teknologi kan være i barnehagen og alle barn skal ha muligheten til å bruke og lære forskjellige verktøy, men i borte som er trygt og har grense, men må også lære og spille på ikke-digitale måter også.

 

Reference

https://soundcloud.com/larerrommet/61-hva-er-god-bruk-av-teknologi-i-barnehagen