skjermtid for barn

Ja eller Nei til skjermtid

I dette blogginnlegget jeg  skal  svar på artikkelen https://www.nrk.no/nordland/nye-rad-for-fysisk-aktivitet-fra-helsedirektoratet-anbefaler-ikke-skjermtid-for-barn.-1.15500939

 

I dag vokser neste alle barn opp med teknologi, «samfunnet vårt har gjennomgått en teknologi utvikling som  mangler sidestykke i historien».  Bølgan (2018, s.20).mest av ba de lærer å spille spill på en telefon selv før de kan gå, eller til og med bruke en app som det tok lang tid å vokse opp med å lære, er det fordi denne generasjonen bruker mye tid på skjermene?

Etter å ha lest artikkelen var jeg i strid med følelsene mine, på en måte er jeg enig i anbefalingen fra helsedirektøren og på en annen måte må jeg være uenig, i dagens verden kan barn som er ett år gamle bla på telefonen og bytte fra en app til neste mer enn en førti år gammel kvinne gjorde for tjue år siden, men betyr dette at barn blir eksponert for digitale verktøy tidligere enn de burde.? Betyr det hva hvem og den norske helsedirektøren har rett i å begrense skjermtid alt dette er spørsmål som alle foreldre og lærere stiller seg.

I artikkelen foreslår helsesjefen at barn under 2 år ikke skal eksponeres for skjermer og barn over 2 år skal ha grenser for hvor mye tid de bruker på skjermene sine, i vår forrige oppgave så vi hvem til barnehagen jobber diskuterte fordelene ved å utsette yngre barn for de forskjellige digitale verktøyene hvordan de hjalp til med å lære, være mer kreative, være mer nysgjerrige på å utvikle motoriske ferdigheter som å lære hvordan totalk ved hjelp av ipads selv i rammeplanen det står . «Barnehagens digitale praksis skal bidra til barnas lek, kreativitet og læring. Ved bruk av digitale verktøy i det pedagogiske arbeidet skal dette støtte opp om barns læreprosesser og bidra til å oppfylle rammeplanens føringer for et rikt og allsidig læringsmiljø for alle barn.» (Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver,  2017. s.44 – 45.).

På jobben min er ikke barn så mye utsatt for digitale verktøy, vi bruker mer av naturen og vi bruker digitale verktøy som mobiltelefoner for å fange forskjellige øyeblikk slik at vi kan dele med foreldrene for eksempel når vi har foreldremøte., eller når vi deler. Bilder av hva vi hadde gjort den uken. Etter min mening tror jeg det er en god idé å eksponere de yngre barna for teknologi og forskjellige digitale verktøy tidligere, dette hjelper dem til å sosialisere ting som å spille et bestemt spill på nett kan få barn til å være mer vennlige mot hverandre. app har musikk og morsomme spill, dette hjelper barna med å forbedre motoriske ferdigheter. Vi må bruke datamaskin, og kamera, nettbrett , skanner  og mange andre muligheter verktøy  for å skape digital  paradis for barn» ». ( Bølgan (2018, s.31).

The halth-dicetor gjør også et godt poeng om at barn er mer aktive, i stedet for å bruke en halv dag fast med en skjerm, kan dette føre til at barn velger å spise usunn mat og ender opp med å få andre helseproblemer, uten grenser for skjerm tid kan også føre til problemer med synet eller til og med blindhet, eller til og med føre til at barn får problemer med å sosialisere seg utenfor en skjerm.

Etter min erfaring både som forelder og en lærer vil jeg ikke si at jeg har vært prefekt noen ganger, jeg har brukt en ipad som en måte å roe barnet mitt mens jeg gjør noe eller til og med brukt en elektronisk som en måte å roe ned en gråtende barn på jobben , jeg er ikke imot å bruke skjermtid, men jeg er i konflikt fordi hjemme jeg er veldig klar over hvor mye skjermtid barnet mitt har , men når jeg er på jobb er det vanskelig for meg å ikke tenke som forelder, ,in konklusjon temaet skjermtid for barn er en dilemma og alle har sin rett til å velge hvem de vil vise barna deres teknologi.

Kilder