Hverdagsalgoritmer

I dette innlegget skal jeg planlegge en oppskrift på en hverdags aktivitet. Denne oppskriften bør utføres av en voksen eller et barn og følges som om personen er en elektronisk enhet. Dette betyr at de kommer til å gjøre nøyaktig det som er skrevet i oppskriften,

datamaskiner og oss mennesker er som olje og vann, noe som betyr at vi er så forskjellige fra hverandre, et, med den blendende hastigheten teknologien kommer inn i våre daglige liv, blir datamaskiner stadig mer i stand til å utføre menneskelige oppgaver. i oppgaven skal jeg be kjæresten min hjelpe meg med å gjøre en hverdagsrutine for å forklare algoritmer

Hva er  algoritmer?

Algoritme er i matematikk og databehandling en fullstendig og nøyaktig beskrivelse av fremgangsmåten for løsning av en beregningsoppgave eller annen oppgave(2020 store norsk leksjon)

De fleste av oss for å unngå og til og med bli sinte når noen forteller oss at vi er som en datamaskin eller vi jobber som en datamaskin, de fleste av oss blir defensive og føler at vi er blitt fornærmet, men sannheten er at de fleste av oss lever lever på autopilotmodus, vi gjør det samme hver dag, akkurat fordi det er rutinen vår. Det samme gjelder datamaskinen, de gjør det samme hver dag fordi det er slik de ble programmert.

Hjernen vår fungerer allerede som en datamaskin. hver eneste dag når vi våkner, er våre liv og rutiner de samme, vi forbereder oss noen dusjer og gjør andre ting vi utfører en fast mengde begrensede trinn for å fullføre våre daglige rutiner. Sannheten er: vi er stort sett uvitende når vi gjør disse rutinene. så jeg spurte kjæresten min om å lage kaffe for å følge oppskriften som jeg hadde skrevet ned til ham. hen fulgte den til siste stopp, og her var oppskriften min

 1.  1.Ta en kaffe kapsler fra boksen.Legg den i kaffemaskinen.
  2. Sjekk om kaffemaskinen er slått på.
  3. Hvis ikke, slå på maskinen.
  4 Sjekk om vannfilteret er fullt nok.
  5 Hvis ikke, tilsett vann.
  6 Sett en kaffekopp under kaffedispenseren.
  7 Trykk på kaffeknappen.
  8 Kaffen blir servert.
  9 Vent til maskinen slår seg av når kaffen er klar.
  10   Hvis kaffen er klar
  11 Ta kaffekoppen ut av kaffemaskinen.
  12 Tilsett melk og sukker.
  13  Drikk kaffen.

Hvordan gikk det med forsøket?

Kjæresten min skjønte virkelig ikke hva jeg fikk ham til å gjøre, men fordi han sa at det var til skolen, sa han ja og vi ble veldig irriterte på meg fordi han ikke kunne gjøre det slik han ville gjøre det, så på slutten av eksperiment han ikke var veldig fornøyd med måten kaffen kom ut på fordi han ikke fikk gjort slik han alltid gjorde det. Jeg smakte kaffe for meg, det var flott, men det er fordi jeg fikk akkurat det jeg pleier å gjøre hver morgen. dette konkluderer med at vi alle går på autopilot som jeg nevnte tidligere. men neste gang vil jeg gjerne at kjæresten min skal skrive ned en oppskrift til meg slik at jeg kan se om jeg kan følge den akkurat slik han gjør.