Et par overraskende høydepunkter

Jeg hadde vel ventet at intervjuet med Stephen Fry skulle bli mandagens høydepunkt i den vitenskapelige delen av programmet. Men det ble det ikke. Han snakket mye om sannhet og løgn, og om at vi må være på vakt når vi går inn i en ny tidsalder der Artificial Intelligence (AI). Kanskje blir AI like viktig som internett?

Nei, et av høydepunktene var faktisk det første foredraget denne mandagen, der Maria Strømme fortalte om nanoteknologi og dens muligheter innenfor helse og andre områder. 3D-printere har du sikkert hørt om, men hva med 4D-printere? Med nanoteknologi kan man gjøre det slik at det som printes i 3D, kan forandre form etter at det er printet ut. Et morsomt (urealistisk?) bilde på dette kan være at IKEA-møblene setter seg sammen selv når du tar dem ut av flatpakkene.

Et annet faglig høudepunkt var Kate Marvels fordrag med tittelen «Hvordan vet vi at klimamodeller virker?» Et mer overbevisende innlegg om menneskenes bidrag til klimaendringene har i alle fall ikke jeg hørt før.

Det var også en paneldebatt om klima, der allestedsnærværende Erik Solheim var en av deltakerne. Siden det stort sett var en salig enighet i panelet, ble det ingen temperaturøkning der i alle fall. Kjernekraft, som etter min og mange andres mening kan gjøre vei i vellinga, ble nærmest bare nevnt i bisetning, og ble ikke sett på som en realistisk vei å gå, bla. fordi det vil ta for lang tid starte opp med det igjen (?).

Foto: K©K

Den faglige delen ble avsluttet med utdeling av Gunnerus-prisen i bærekraft til Sandra Diaz. Vår egen kronprins Håkon Magnus delte ut prisen.

Foto: K©K

Konsertdelen av programmet inkluderte (svært) gamle kjenninger som Patti Smith og Robert Plant. Robert Plant innfridde, mens Patti Smith traff ikke tonen hele tiden. En positiv overraskelse var dessuten Aamund Maarud m/band – dem svingte det skikkelig av.

Foto: K©K

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.