Din digitale framtid

Amy Webbs innlegg om teknologiske trender tegnet et dystert bilde av framtida når det gjelder datasikkerhet.  For persondata (på avveie?) har vi bare så vidt sett begynnelsen. Data kan f.eks. være utseende, måten vi går på, snakker på, medisinske data, biometriske data, hva vi liker/ikke liker, genetiske data, etc. Hvem eier disse dataene? Noen land ønsker å lage en universell/nasjonal database for å overvåke innbyggerne.

Det mest spennende foredraget denne dagen var om eksempler på autonome/selvgående systemer av Raffaello D’Andrea. Slike systemer har allerede revolusjonert logistikk og lagring, ved at fysiske gjenstander hentes fram og lagres uten at mennesker er involvert. Droner vil etter hvert tas mer og mer i bruk til  postombæring.

Ingen slik sesjon uten Artificial Intelligence (AI). Helt gratis kan du nå ta et nettkurs i AI – Se HER. De som står bak kurset har som mål at 1% av verdens befolkning skal ta dette kurset.

Den mest rørende presentasjonen var av Marie Moe som hacket sin egen pace-maker. Det hele startet med at pace-makeren hennes begynte å fungere unormalt på en flytur.  Med sin bakgrunn innenfor sikkerhet i IT-systemer prøvde hun etter denne flyturen å finne ut hvordan pace-makerene fungerte. Siden pace-makerens innmat er utilgjengelig for andre (proprietær), måtte hun hacke seg inn i den. Dette ble starten på et arbeid for å få produsentene til å uvikle åpne systemer.

Foto: K©K

Det mest sære foredraget var ved fargeblinde Neil Harbisson som har operert/montert en antenne med sensor til hodet. Dette gjør at fargene han ser foran seg gjøres om til lyd. Hver farge resulterer i hver sin lyd.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.