Enda flere høydepunkter

De fleste har hørt på podcast, men neppe mange har vært med på opptak av en podcast. Det fikk vi være med på onsdag morgen, da det ble gjort opptak av «Mandagsmøtet», der to journalister denne gangen intervjuet to gründere om oppstart, innovasjon, entreprenørskap og nye ideer. Se og hør podcasten HER.

Foto: K©K

Hovedprogrammet denne onsdagen bød på flere høydepunkter, både vitenskaplig og musikalsk. Rachel Botsman gjorde at mange av oss måtte ta en runde med oss selv for å reflektere over «hvem kan vi stole på?».  Hun fortalte en morsom anekdote om barnepiken de hadde hatt. Barnepiken, som de hadde hatt i nesten ett år, fremsto som en de kunne stole fullt og helt på. Hun var til og med ikledd frelsesarmeuniform. Det viste seg (etter at hun hadde sluttet) at hun var både bankraner og omsatte narkotika. Zeynep Tufekci snakket om et beslektet tema: Sannheten i den digitale verden: Å gjenoppbygge troverdighet og skape oppmerksomhet i overinformasjonens tid. Her fikk vi innsikt i hvordan sosiale bevegelser bruker sosiale medier, og en innføring i de sosiale og moralske konsekvensene av hvordan vi bruker store data og algoritmer til å ta store avgjørelser. Det var mildt sagt skremmende å høre bakgrunnen (algoritmene) for det vi blir «oppfordret» til å se på youtube. Begge de sistnevnte er svært etterspurte bidragsytere på konferanser over hele verden.

Foto: K©K

Suzanne Vega og Sting satte et verdig punktum for «The Big Challenge».

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.