Barns rettigheter er viktigere enn bompenger og jernbane

Jeg tror de fleste vil svare ja til at barn rett til å vokse opp uten store sosiale ulikheter er viktigere enn bompenger og jernbane. Vel, da er vi også forpliktet til å arbeide mer med årsakene til at sosiale ulikheter oppstår.

Les min seneste kronikk i FB her.

Bilde fra colourbox.com

 

27. januar er internasjonal minnedag for ofrene for holocaust

Det var 27. januar 1945 at de sovjetiske troppene nådde frem til konsentrasjonsleiren Auschwitz og befridde de fangene som fortsatt var i leiren. Auschwitz var en ren utryddelsesleir og et sted for ufattelige lidelser og død. Les hele kronikken Klikk her
Foto: Colourbox

 

Norges fremtid som velferdsstat baserer seg på flere grunnleggende prinsipper. To av de er svært sentrale, bærekraft og tillit.

Etter 2. verdenskrig var det et kollektiv krav og mål om å bygge det nye Norge. Det er ikke sikkert det er samme forståelse i dag, skriver høyskolelektor Bengt Morten Wenstøb foran mandagens foredrag på Litteraturhuset. Se kronikken ved å trykke på vedlagte link.

https://www.f-b.no/debatt/helse-og-velferd/politikk/velferdsstatens-storste-utfordring-mer-jeg-og-mindre-vi-mindre-tillit-til-politikere/o/5-59-1333995

 

Utfordringer i norsk arbeidsliv

I regjeringens forslag til statsbudsjett 2019 sier regjeringen at den vil legge til rette for at flest mulig skal kunne delta i arbeidslivet.
Men skal man få det til kreves det et helhetlig syn på norsk arbeidsliv der man også styrker innsatsen mot sosial dumping og svart økonomi. Fordi seriøse arbeidsgivere ikke kan konkurrere mot useriøse.

Les mer her

 

Forskningsdagene 2018

Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival der alle typer forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner inviteres til å vise fram sin virksomhet for allmennheten på nye og spennende måter.

Tema for Forskningsdagene 2018 er oppvekst.

Jeg er med på arrangementet «Bestill en forsker til lunsj» som Høgskolen i Østfold har på sin meny under Forskningsdagene. Håper vi ses!

 

En historie om norsk barndom

Fotoillustrasjon: Colourbox.com

Kilde: Moss Avis

 

Vil kommunevalget i 2019 løse kommunens utfordringer?

Fotoillustrasjon: Colourbox.com

Kilde: Moss Avis

 

Hvilket flyktningansvar har vi?

Fotoillustrasjon: Colourbox.com

Kilde: Moss Avis

 

Flyktningkrise og menneskehandel. Hvilket ansvar har Norge?

Kom på foredrag om Flyktningkrise og menneskehandel på Litteraturhuset i Fredrikstad mandag 4. juni 2018.

Klokken : 19:00 – 20:00

Pris: Gratis
Sal: Thygesen
Arrangør: Høgskolen i Østfold

Mer info

Fotoullustrasjon: Colourbox.com

 

Norsk velferd om 20år

Fotoillustrasjon: Colourbox.com

Kilde: Fredrikstad Blad