Gjest i podcasten «Statsvitenskap og sånt» for å snakke om opptøyene i Frankrike

5 juli 2023 gjestet podkasten » SOS – Statsvitenskap og sånt,» som drives av Harald Borgebund og Sondre Lindahl, Franck Orban, for å snakke om opptøyene i Frankrike etter at en 17 år gammel gutt ble skutt av politiet. Det er ikke første gang Frankrike opplever slike opptøyer – og heller ikke siste-, men denne gangen er det et merkbart polarisert ordskifte som kompliserer situasjonen ytterligere.
Hvordan kan man karakterisere det som skjedde og hvor relevante er uttrykk som «herpesutbrudd» (Franck Orban i Dagsavisen 30. juni), «kruttønne» (Vibeke Knoop Rachline i VG, 3. juli) eller «republikkens tapte territorier (Ari Gautier i Klassekampen, 4. juli) for å beskrive hva som kan skje fremover? Det prøvde vi å svare på i denne episoden, som varer i litt over én time.