Om Marion Maréchal-Le Pen i Dagbladet

Detter følger en telefonsamtale med Trym Mogen Fra Dagbladet. Interessant å se at noen retter oppmerksomhet på MMLP. Hun kan best beskrives som en Janus med to ansikter.

  • På den lyse siden er hun ung, pen og dyktig. Hun fremstiller Nasjonal Front i positivt lys og bidrar til ytterligere å «normalisere» Nasjonal Front, dvs. å skape inntrykket av at NF er et demokratisk og republikansk parti på lik linje med andre partier i Frankrike.
  • På den mørke siden fremstår ikke MMLP som en nyskaper, men tvert imot som en konservativ politiker som skriver seg rett inn i bestefarens og partiets politiske arv. Hennes ideer har mer i felles med ny verdikonservatisme enn med modernisme.

Slik sett opererer nå et «feminisert» NF med to løvinner som hver trekker sin del av lasset. Marinne gir garantier om demokratiske, sosiale og republikanske verdier, mens Marion roer ned de mest konservative stemmene i NF, de som ikke kjenner seg igjen i Marinnes forsøk på å gjøre FN til et akseptabelt parti i et ellers forfalt politisk system..

Dagbladets artikkel