Fransk valgvake på Youngs!

Den norske Atlanterhavskomité, Podkasten Frankrike Forklart og Tankesmien Agenda inviterer til valgvake i forbindelse med det franske presidentvalget!

Foto: 5x Flickr / 1x Wikimedia Commons

Om kort tid skal franskmennene velge landets neste president. Første runde finner sted allerede 10. april. Oppnår ingen av kandidatene flertall her, gjennomføres siste og avgjørende valgrunde søndag 24. april. All erfaring tilsier at det må to runder til før landet neste President kan kåres!

Vil Emmanuel Macron bli gjenvalgt? Ekspertene mener at EU-formannskapet og krigen i Ukraina har styrket hans kandidatur. Vil kandidatene fra det radikale venstre og det radikale høyre vinne frem? Hva skjer med de etablerte partiene? Det blir spennende å se hvem som skal lede Frankrike, et av Europas største og viktigste land militært, strategisk og økonomisk videre i den turbulente tiden vi befinner oss i.

Vi følger valget dirkete fra Youngs i Oslo og har invitert en rekke eksperter og Frankrike-kjennere i samtale om de ulike presidentkandidatene, det politiske systemet og strømningene som preger dagens Frankrike. Vi skal snakke om hva det franske presidentvalget har å si for verden, Europa og Norge. Det blir valgdagsmålinger, direkte kommentarer og kanskje blir det også noen kulturelle innslag utover kvelden!

I panelene møter du:

– Raino Malnes, Professor, Institutt for Statsvitenskap (UiO)

– Mathilde Fasting, prosjektleder, Civita

– Ingrid Grønli Åm, journalist, Morgenbladet

– Pernille Rieker, forsker I, NUPI

– Tove Gravdal, journalist og forfatter

– Sylo Taraku, rådgiver, Tankesmien Agenda

– Vibeke Knoop Rachline, journalist og forfatter

– Kjerstin Aukrust, førsteamanuensis, Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk (UiO)

– Franck Orban, førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold

– Kate Hansen Bundt, generalsekretær, Den norske Atlanterhavskomité

Bienvenue!