Programvare


Avdelingen har en avtale med Microsoft som gjør at IT-studenter får tilgang til det meste av utviklingsverktøy og operativsystem gratis så lenge de er aktive studenter. 

Denne tjenesten heter «Azure Dev Tools for Teaching» og erstatter Microsoft Imagine og Dreamspark.

Logg inn her eller azureforeducation.microsoft.com/devtools med din hiof adresse og Feide passord. OBS  du må bruke en av linkene over for å få tilgang til de ekstra ressursene vi får tilgang til.

For å få tilgang til all programvare kan det være at du må gjøre følgende:

  • Velg «Software». Du kan eventuelt søke på «Education».
  • Hvis du får spørsmål «Are you a Student? Redeem ….»  så trykk på denne linken.

  • Skriv inn telefonnummer for å få engangskode på SMS.
  • Fyll ut skjema for kontaktinfo og kryss av for å godta avtalen.
  • Du kan nå gå tilbake til Azure Education og velge Software

Det er også mulig å registrere seg for å bruke skytjenestene i Azure (Trykk «Claim your Azure credit now»). Det vil si at man bl.a. kan lage virtuelle Windows- og Linuxmaskiner som kjører i Azure. Det er også tilgang til mange andre tjenester som AI (f.eks. ansikt- og stemmegjennkenning), maskinlæring, databaser og IoT tjenester. Vi får inntil $100 i gratis kjøretid per år. Se her for en oversikt over tjenester.

Ønsker du Office, får du denne fra «office.com«. Her er det vanlig Feide-pålogging.

Vi har en avtale med WMware som gjør at IT-studenter kan laste ned en del  produkter gratis. Dette gjelder bl.a. «Workstation» for Windows og Linux og «Fusion» for Mac.
Kontak vmware@hiof.no eller undertegnede hvis du ønsker tilgang til VMWare lisenser. Du vil da få en mail fra itacademy.brightspace.com for å registrere en konto (Velg den grønne boksen på andre valg, «Has your Academy Admin already registered you?«).

Når man logger inn får man opp en liste over kurs. Velg «VMWare Software licensing» for å gå til programvaren.

(Den gamle avtalen som brukte «Onthehub» går nå ut så trenger du en ny lisens må du registrere deg på nytt.

Vi har nå en Campus-lisens for Matlab. Dette betyr at studenter og ansatte kan installere Matlab på egen maskin og få tilgang til alle toolbokser.

Matlab kan lastes ned fra vår portal hos Matlab.

Du må opprette en Matlab-konto som er knyttet til din Hiof mailadresse. Du kan deretter laste ned og installere Matlab.

Overleaf this is an online editor for LaTex documents commonly used for Science/academic writing.
We have acquired some licenses on Overleaf for our faculty. These are primarily intended for employees but can also be used for certain student groups.
A license is only required if you are to collaborate with more than one person. Only one license is required per group, a person with a license can invite others who have the free version.
Should you need a licence please contact me. I will need the exact mail address you are registered with at Overleaf.

Adobe Creative Cloud er installert på maskinene i VR-laben. Logg inn med din Hiof bruker i Windows. Du må anngi en Adobe bruker når ett av disse programmene startes. En slik bruker kan man selv lage gratis hos Adobe.

Hvis du ønsker Adobe på egen maskin må du kjøpe et abonnement selv. Dette koster for tiden kr 191 pr måned for studenter.

Autodesk tilbyr gratisversjoner av mange av sine programmer. Du kan laste ned Maya, Autocad m.fl.

Avdeling for Informasjonsteknologi er Education Partner med Altova. Vi har derfor fri tilgang til bl. a. XML-Spy til bruk i undervisning. Se her for lisensinformasjon (krever innlogging på intranett).

  Jetbrains

Jetbrains har en rekke utviklingsverktøy for bl.a. Java, C/C++, Python, PHP og Javascript. Dette er gratis for studenter og ansatte ved Høgskolen i Østfold så lenge man registrerer seg med sin Hiof mailadresse.

 

Power BI (Business Intelligence) er en programvare for datavisualisering fra Microsoft med hovedfokus på forretningsinnsikt. Det er funksjoner for bl.a. Data Warehous og Datamining.

Ved å logg inn på powerbi.microsoft.com med Feide konto får man gratis tilgang.

27/9-23  Hans Olav