Herta Müller Nobelprisvinner og menneskerettighetsaktivist

Vi er så heldige å huse utstillingen som følger i fotsporene til denne spennende forfatteren, fra barndommen hennes i Schwäbische Banat til utdelingen av Nobelprisen i litteratur.

Vandreutstillingen er en forkortet og redesignet versjon av utstillingen «Der kalte Schmuck des Lebens“,  som ble designet for Literaturhaus München og som ble vist på mange steder i Tyskland og en rekke andre land. Begge utstillingene ble kuratert av Lutz Dittrich og Ernest Wichner, som er blant de mest anerkjente ekspertene på Herta Müller. Vi har mottatt utstillingen fra Goethe-Institut i Oslo.

Utstillingen viser dokumenter og fotografier fra familien til Herta Müller. I TV-intervjuer snakker hun om livet sitt – og om hva som driver henne. Følgesvenner kommer til orde, utdrag fra Securitate mapper rapporterer om et strengt og umenneskelig politisk system. Collagene av Herta Müller, som har dukket opp siden slutten av 80-tallet, viser en mindre kjent side av arbeidet hennes.

Vil lese mer om Herta Müller? Ta en kikk i bibliotekets baser

Utstillingen vises  t.o.m. 13. februar.

 

 

 

Elisabeth Harda Bjerkeli