Bokpresentasjon av Jan Ch. Karlsson

Tirsdag 25. april hadde vi besøk av Jan Ch. Karlsson i biblioteket, som presenterte sin nye bok med tittel «Methods for social theory : analytical tools for theorizing and writing» foran et publikum på omtrent 20 personer.

Det finnes veldig mange bøker om alle slags metoder og veldig mange om oppgaveskriving, men få eller ingen som spisser seg inn mot samfunnsvitenskapelig forskning og kombinerer begge to samtidig. I sin bok, som han har skrevet sammen med Ann Bergmann, viser Karlsson deg enten du er student eller professor, hvordan du først lager teorier, deretter hvordan du systematisk bygger opp argumentasjon. Det at en forfatter med så lang fartstid som Karlsson utgir en bok på et forlag som Routledge, vil for de fleste få boken til å stå ut fra samlingen som noe man kan stole på og virkelig bruke.

Det er ingen tvil om at Jan Ch. Karlsson er en repektert mann innen sitt fagfelt, noe som skinner igjennom i denne timeslange seansen som ble introdusert av studieleder Jo Ese, og avsluttet med diskusjon og spørsmål fra publikum, bestående hovedsaklig av høgskolens ansatte. Biblioteket ønsker å takke Jan Ch. Karlsson for boka og presentasjonen, og Jo Ese som stilte opp på kort varsel. Og selvfølgelig alle som hørte på. Vi sees i biblioteket!

 

Ole Vanem