Foredrag om skoleledelse

På tirsdag sparket vi igang semesteret med årets første lunsjforedrag, og ble beæret med besøk av Jostein Mjønerud, studieleder på lærerutdanningen. Tittelen «Læreren og moderne ledelse: situasjonsbestemt ledelse inn i framtidens skole» antydet et interessant foredrag, noe de mange effektene foredragsholderen hadde tatt med seg på «scenen» også gjorde.

DSC_0130Mjønerud snakket i nærmere tre kvarter, og tok med de rundt 35 publikummerne innom flere temaer som for eksempel filosofi og dagens politiske situasjon, men med temaet skoleledelse som bakteppe. Noen av effektene, som for eksempel kosebamser, skistaver og bongotrommer ble brukt for å illustrere poenger, og gjorde foredraget levende, men langt ifra alt ble brukt. Det virket som at Mjønerud hadde tatt høyde for at foredraget kunne utvikle seg i flere forskjellige retninger, noe som også samsvarer med et av tipsene han har til morgendagens lærere:

100 % forberedt – halvveis planlagt

Biblioteket takker Jostein Mjønerud for et interessant foredrag, og alle publikummerne som møtte opp. Vi sees på neste lunsjforedrag!

 

 

Ole Vanem