Vandreutstillingen Latjo drom

vandreutstilling-taterne vandreutstilling-taterne2

Vi har nå gleden av å vise vandreutstillingen Latjo drom om romanifolket/taterne i HIØ-biblioteket (Halden). Utstillingen tar for seg hvordan romanifolket/taterne har blitt, og fortsatt blir utsatt for diskriminering. Vi har også plukket frem litteratur om nasjonale minoriteter og de reisende.

Utstillingen er utarbeidet av Glomdalsmuseet i samarbeid med romanifolket/taterne og to av deres egne organisasjoner, Taternes Landsforening (TL) og Landsorganisasjonen for romanifolket (LOR). Den gir oss et innblikk i romanifolket/taternes handels- og håndverkstradisjon, musikken, språket og familiesamholdet. Vi kan også lese om  myndighetenes politikk ovenfor denne minoriteten. Mer om utstillingen finner du her.

 

Elisabeth Harda Bjerkeli