Lunsjforedrag av Mari Kjos Hellum

«KUNSTEN Å OVERBEVISE – KORT INNFØRING I RETORIKK»

I forbindelse med Forskningsdagene som pågår denne uken, var Mari Kjos Hellum invitert til biblioteket for å holde foredrag om retorikk. De nærmere 80 fremmøtte kunne lære om grunnleggende retoriske begreper, som ble satt inn i virkeligheten med aktuelle eksempler.

14500221_1400176160011879_931148785611226635_o

Blant annet ble nattens debatt mellom de amerikanske presidentkandidatene, som foredragsholder selv hadde sittet oppe og sett på i natt, trukket fram og analysert. Historiske linjer ble dratt fra natten som var med Donald Trump og tilbake til Romerriket og Cicero, og mer nærliggende hendelser som 22. juli og resultatet av forrige stortingsvalg ble belyst med Hellums retoriske lampe.

Mari Hellum fikk i løpet av den avsatte halvtimen bevist hvorfor hun nylig har blitt trukket fram som en av landets ti beste forelesere av Morgenbladet. Hun var ivrig på å skape kontakt med publikum (relasjonsbygging er også et sentralt retorisk grep fikk vi lære), som ofte ble tiltalt med fornavn og dratt med inn i engasjerende samtale.

Tusen takk for et flott foredrag og gratulerer med utnevnelsen til Mari, og tusen takk til alle fremmøtte, studenter som ansatte.

 

Ole Vanem