Bokpresentasjon av «Fremmedkrigerne»

Erlend Ofte Arntsen tok turen innom biblioteket ved begge studiesteder for å presentere sin debutbok om radikalisme og norske ungdommers deltagelse i Syria-konflikten og IS. Boken tar hovedsaklig for seg historien til guttene som reiste fra Lisleby-området i Fredrikstad, og det var dermed duket for en bokpresentasjon med et brennende aktuelt tema. Gjennom to timesseanser, en på hver avdeling, fortalte han om boka og skriveprosessen, mens HIØs førsteamanuensis  Franck Orban stilte spørsmål fra siden.

Som VG-journalist har Arntsen fått tilgang på mange kilder gjennom å være tilstede i rettssakene mot personene i boka, og av spesiell interesse er samtalene på sosiale medier, som også har vært de domfellende bevisene i rettsakene. Leseren får gjennom disse et godt innblikk i hva slags miljø og med hvilken bakgrunn disse fremmedkrigerne har blitt formet, gjennom en nær og personlig fortelling om deres vennskapsbånd og skjebner.dsc_0135

De omtrent 60 frammøtte i Halden og 30 i Fredrikstad viste stor interesse for temaet og boken, noe som førte til at arrangementet gikk over tiden begge steder, uten at man fikk besvart alle spørsmålene fra publikum. Lokal presse var også på plass og laget en sak i Halden Arbeiderblad.

Biblioteket på høgskolen ønsker å takke Erlend Ofte Arntsen for en viktig bok og en bra presentasjon, samt Franck Orban for initiativet til arrangementet og styringen av presentasjonen. Vi håper vi kan være en arena for flere arrangement av denne typen i framtiden!

 

 

Ole Vanem