Ny versjon av EndNote

Tidligere denne måneden ble EndNote X8 sluppet, og alle studenter og ansatte på HIØ kan installere det gratis via bibliotekets nettsider. Programmet er lett gjenkjennelig fra forrige versjon, selv om ikonene har fått en mer moderne design, og som nå også ser like ut på Mac og PC. Noen nye funksjoner er det også, som kan være verdt å merke seg, særlig hvis man jobber i team:

  • Del ditt bibliotek med opp til 100 andre brukere som har EndNote versjon X7.2 eller nyere. Hele teamet har umiddelbar tilgang til det samme settet med referanser, vedlegg, kommentarer og uthevinger.
  • Se umiddelbart alle endringer som er gjort i ditt delte bibliotek ved hjelp av den nye, innebyggde aktivitetsloggen Acitivity Feed. Se hvilke endringer dine kollegaer gjør, og når nye slutter seg til ditt team.
  • Oppdatert arbeidsflyt for å finne referanseoppdateringer.
  • Alle X8 bibliotek inkluderer en innebygget “Recently Added” gruppe, som kan tilpasses og lar brukerne fortsette nøyaktig der de slapp.
  • Configure Sync-alternativer i Groups-vinduet forenkler desktop-aktiveringen.
  • Utnytt den ubegrensede lagringsplassen for vedlegg i ditt online bibliotek.
  • Kompatibilitet med Mac OS 10.12 Sierra, og Microsoft Word 2016.

Her finnes litt informasjon som kan være greit å lese for å vurdere om man skal ta i bruk programmet eller ikke. Har du bestemt deg allerede for å installere den nyeste versjonen kan du hoppe rett til installasjonssiden, for Mac eller PC. Hvis du får problemer med dette og trenger hjelp, er IT-vakta behjelpelig.

Henvend dere til oss i biblioteket dersom dere lurer på noe angående EndNote!

 

 

Ole Vanem