Lunsjforedrag om språk og akademisk skriving

I dag har vi hatt besøk i form av lunsjforedrag i biblioteket. Jane Mattisson Ekstam entret et bibliotek som ikke var fullt av folk denne tirsdagen, men da tiden var inne for å starte, hadde det dukket opp rundt ti tilhørere.

Bakgrunnen for foredraget er Ekstams prosjekt at hun skriver en bok i samarbeid med en hviterussisk professor som arbeider på et universitet i Kielce i Polen. Boka, som skal handle om akademisk skriving på engelsk, har som mål å bli et etterlengtet hjelpemiddel for polske og andre øst-europeiske studenter som skal skrive på engelsk, og dermed bli mer publisert i den vestlige verden. Ekstam fortalte om de store utfordringene som ligger i kultur- og språkforskjeller, der polsk fortellerstil og vestlig struktur krasjer i oversettelsen fra polsk til engelsk, og at dette er et fellestrekk i stort sett hele øst-europa.

Ekstam leverte et solid foredrag på omtrent en time, og de påfølgende spørsmålene og diskusjonen fra salen tydet på at det som ble sagt hadde engasjert.

Biblioteket ønsker å takke Jane Mattisson Ekstam for et meget interessant foredrag, og publikummerne som møtte opp. Vel møtt til neste lunsjforedrag, som blir med Knut Ove Æsøy tirsdag 14. mars

 

Ole Vanem