Lunsjforedrag om språk og akademisk skriving

I dag har vi hatt besøk i form av lunsjforedrag i biblioteket. Jane Mattisson Ekstam entret et bibliotek som ikke var fullt av folk denne tirsdagen, men da tiden var inne for å starte, hadde det dukket opp rundt ti tilhørere.

Bakgrunnen for foredraget er Ekstams prosjekt at hun skriver en bok i samarbeid med en hviterussisk professor som arbeider på et universitet i Kielce i Polen. Boka, som skal handle om akademisk skriving på engelsk, har som mål å bli et etterlengtet hjelpemiddel for polske og andre øst-europeiske studenter som skal skrive på engelsk, og dermed bli mer publisert i den vestlige verden. Ekstam fortalte om de store utfordringene som ligger i kultur- og språkforskjeller, der polsk fortellerstil og vestlig struktur krasjer i oversettelsen fra polsk til engelsk, og at dette er et fellestrekk i stort sett hele øst-europa.

Ekstam leverte et solid foredrag på omtrent en time, og de påfølgende spørsmålene og diskusjonen fra salen tydet på at det som ble sagt hadde engasjert.

Biblioteket ønsker å takke Jane Mattisson Ekstam for et meget interessant foredrag, og publikummerne som møtte opp. Vel møtt til neste lunsjforedrag, som blir med Knut Ove Æsøy tirsdag 14. mars

 

Ole Vanem

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *