AreaS-seminar med Åsne Seierstad

I går kveld var det duket for seminar i regi av Franck Orban og forskergruppen AreaS, og ingen ringere enn Åsne Seierstad var invitert for å snakke om sin bok «To søstre», som kom ut i fjor høst. Seminaret følger tematisk forrige seanse med Erlend Ofte Arntsen, som i november presenterte sin bok om fremmedkrigerne fra Fredrikstad og deres vei til Syria for å kjempe Jihad. Tilsammen danner disse to bøkene et godt bilde av spørsmålet alle ønsker svar på. «Hvorfor?»

«To søstre» tar for seg historien om Ayan og Leila, som en dag i oktober 2013 ikke kommer hjem til familien og hjemmet sitt i Bærum, men heller reiser avgårde til Syria for å sverge troskap til IS og kalifatet. Den nøster opp tråden som viser veien fram mot reisen, og dokumenterer farens desperate forsøk på å redde døtrene ut av krigen.

De rundt 60 frammøtte tilhørerne fulgte godt med i den timeslange presentasjonen, og det ble også tid til noen spørsmål fra salen, før Åsne Seierstad måtte skynde seg avgårde til Litteraturhuset i Fredrikstad og neste presentasjon. Takk til Franck Orban, Åsne Seierstad og alle publikummerne for at dere kommer og gjør biblioteket til et levende sted for diskusjon av viktige temaer.

 

Ole Vanem