Jernbane i Norge

Jeg og en kollega har pendlet til Halden i over 20 år. Vi har fått med oss alle debatter om NSB og nye transportplaner. Det er blitt både mange diskusjoner og kilometervis med avisspalter. Og fine planer er blitt lagt frem foran hvert valg. Men hva er skjedd i løpet av 20 år på Østfoldbanen? Veldig lite, bortsett fra dobbeltsporet mellom Ski og Moss hvor det går an å kjøre i en anstendig fart. Farten i snitt mellom Oslo og Halden er vel på ca. 75 km/t. Hvilket annet land har en slik rekord? For lenge siden skulle et rettlinjet dobbeltspor har vært bygd for å åpne for mer trafikk, ikke minst av gods, og greie en større fart; la oss si 150 km/t. Om det var et faktum, ville Halden vært en time og Fredrikstad en halv time fra Oslo. De kunne da betraktes som drabantbyer til Oslo. Tenk hva det hadde betydd for boligbygging i Oslo regionen? Men nå begynner jeg å drømme. Min kollega og jeg har et lite veddemål gående om at vi vil bli pensjonister før det skjer noe merkbart på Østfoldbanen. I år blir han pensjonist og alt er som før. Jeg har noen år til å jobbe før jeg skal pensjonere meg, men alle politiske signaler peker på at jeg kan sove trygt: Veddemålet kommer jeg heller ikke til å tape.

Kommentarer er stengt。