Er dieselbiler helt ute?

Dette er ikke et tema som jeg pleier å skrive om… men Frankrike er et stort dieselland… så da.

I disse dager i Norge, i alle medier hører vi ustanselig om at dieselbiler er ute. Bare el-biler er bra og riktig. Sist å uttale seg er NAF som spår at om 7 år det vil ikke selges flere dieselbiler… Hvorfor 7 år er det første man kan lure på, men hvordan kan man spå noe så bastant?

I Norge har man et salg av elbiler som er helt enestående. Myndighetene har sørget for det ved å gi bort milliarder i avgiftslettelser til folk som har råd (eller prioriterer) til å kjøpe en bil nr. 2 eller en dyr Tesla. Andre land har ikke råd til det. Og å produsere elbiler er dyrere enn en vanlig bil.

Noe annet som er typisk er at de fleste som uttrykker seg har ingen teknisk bakgrunn eller interesse for teknologi… Samtidig som NAF og mange politikere spår en elektrisk fremtid, uten å problematisere produksjonen og resirkulering av batterier f.eks., er det mange utenfor Norge som har andre meninger.

To eksempler: flere mener at bio-diesel kan være et riktig svar for fremtiden.
Et annet (kom i dag) er at det forskes mye på å utvikle dagens teknologi, og Bosch kommer med en info om at de har utviklet en ny teknologi for å nesten fjerne alle nox-utslipp fra dieselbiler… Så hva nå Norge?

Les mer her >

Kommentarer er stengt。