Finnes det helter?

Ja, finnes det noen virkelig helter i dag? Hva med en mann som nekter å stoppe vanntilførsel til fattige i Frankrike?

«»« Aller chez les gens et leur couper l’eau en passant outre à tous les problèmes de la vie, c’est un boulot que je n’arrivais pas à faire. » Marc Fazio est un ancien employé de Veolia à Avignon (Provence-Alpes-Côte d’Azur). Agé de 49 ans, il a passé vingt ans dans l’entreprise qui fut l’Avignonnaise des eaux, avant d’être licencié en juillet 2013 pour avoir refusé de fermer trop de robinets. Le conseil de prud’hommes examine son affaire, jeudi 6 mars.»»

Vår franske rørlegger som hadde som jobb å stoppe vannet til folk som ikke klarte å betale sine vannregninger, orka til slutt ikke mer. Og fordi han ikke gjorde jobben sin ble han oppsagt ! Nå blir det rettssak; og bak hans oppsigelse og rettssaken som følger med ligger spørsmålet: Er det mulig å handle moralsk etter egen overbevisning, eller må man adlyde ordrer? Et dilemma vi kjenner godt fra før…

Les mer her >

Kommentarer er stengt。