SS7 ?

Hva er det? Vel, i dag snakkes det mye om avlytting og overvåking i Norge. Ikke minst er det et sterkt fokus på de såkalt falske IMSI-mobil basene. Men det kan være et «mindre problem» enn det som er blitt avslørt av tyske forskere: SS7-nettverket. Dette er nettverket mobiloperatørene bruker for å få hele verden koblet sammen: Uansett hvor du er i verden, ønsker du å kunne ringe eller sende SMSer til dine kontakter. Det betyr at ditt mobilselkap må vite hvor du er og hvilket nettverk du benytter deg av for å videresende deg til kontaktene din. SS7 viser seg å være et lett bytte for datasakkyndig. Forskerne demonstrerte at i løpet av sekunder med noen få programmeringslinjer har de tilgang til hvem det måtte være som de kjenner mobilnummeret til… Avlytting sa du?

Les mer her i Le Monde >

Kommentarer er stengt。