Merkel: en smart opportunist…

Det høres kanskje ille ut å si at Merkel er både smart, opportunist og kynisk, men fakta snakker for seg selv,,,

Hun gjorde det med atomkraften, da hun skjønte at det var en vanskelig sak for henne, bestemte hun seg for å «nedlegge» Tysklands atomkraftverk, vel vitende at det vil ta noen år å gjøre det i praksis og at det er alltid mulig å snu. At konsekvensen er en økning av forurensning ved bruk av mer kull og olje ser ikke ut til å bekymre noen i miljøbevegelsen (smart trekk!).

Nå gjentok hun trikset med asylsøkerne. Hun forsto at her var det en ny anledning til å snu en vanskelig sak til sin fordel. Hun gir inntrykket av å åpne grensene og ta imot asylsøkerne på flukt. Hun får et positivt bilde av seg selv og Tyskland i pressen. Hun forstår at det er viktig å få med seg pressen i første omgang. Når alle journalister i verden har skrevet flotte artikler om henne og Tyskland, snur hun 180 grader og viser sitt sanne ansikt, men da er det ingen som velger å kritisere henne. De har forpliktet seg til henne: en person du elsker i dag kan ikke du brått hate neste dag. Og da er alle enige om EU er problemet…. og ikke Tyskland. Meget smart gjort…

Flere slike saker kunne nevnes: Iran, Ukraina, Hellas, hvor Merkel klarer å få bra uttelling av en vanskelig situasjon. Flink pike!

 

 

Kommentarer er stengt。