Likhet foran loven… eller lik behandling i media?

Vel, svaret er opplagt… men hva tenker jeg på? Jo, vi har vært vitner til en del skandaler innenfor sporten de siste årene. Og det slår meg hvor forskjellig, temmelig like saker, blir behandlet. Her er noen av de to siste saker:

  1. FIFA-skandalen. Blatter og Platini er blitt suspendert for 8 år fra all aktivitet innenfor fotball. Den såkalte etiske komiteen har vært veldig forsiktig og aldri snakket om «korrupsjon». Derimot internasjonale medier, og de norske på slepp, har ikke vært så nøye og forhåndsdømt de to mennene.
  2.  For noen får dager siden, har vi hørt at det står ikke så bra til i Friidrett. Her kan man lett snakke om korrupsjon, siden det finnes beviser for at «ledelsen» i IAAF har sørget for at dopingtestet utøvere ikke er blitt avslørt… mot diverse gjenytelser. Sebastian Coe som nå leder IAAF og har vær lenge med i ledelsen ser ut til å kunne gå fri… Merkelig nok ser det ut som «internasjonale medier» og de norske på slepp, er mye mer forsiktig her… Kan det være fordi han er engelsk? og elsket av mange her i Norge? Men man kan også begynne å tenke på at han 1) kanskje selv har vært dopet 2) at han har beskyttet engelske utøvere…

Uten tvil, saken er ikke avsluttet ennå… Det er bare å vente på neste episoden.

Kommentarer er stengt。