TTIP

Det er vel på tide å få flere til å engasjere seg i en sak som kan vise seg til å være den største på mange tiår, og som kan endre våre samfunn ganske betraketlig. Jeg snakker om den såkalte TTIP eller TAFTA-avtalen, som er et forsøk på å lage et felles marked mellom USA og EU. Det er mange skremmende sider ved den.

For å si det enkelt: Amerikanerne ønsker mest mulig frihet for å få solgt mest mulig av sine produkter i EU, og siden lovverket er ganske forskjellig – det meste er lov i USA – bør mye endres, og mange mener at det vil kun bli til fordel USA. Flere påpeker også faren for at våre demokratiske organer vil deretter bli spillt ut på sidelinja og ikke kunne styre næringslivet lenger… en skremmende tanke.

Her er eksempler på konflikter:
– navn på varer som er beskyttet slik som hvilken som helst vin eller ost i dag i EU?
– normer for industriprodukter, slik som biler
– informasjonen om klær
– bruk av internett
– multimasjonale selskapers rett til å gå til sak mot stater
– osv.

De quoi avoir des cauchemars. Obama veut faire pression pour aboutir cette année…

Les mer her >

Kommentarer er stengt。