Marine Le Pen president i 2017?

Valget av Trump i USA har fått meg til å tenke nytt… så langt har jeg som de fleste tenkt at Marine Le Pen kan ikke vinne valget neste år, og hennes motstander i 2. runde, uansett hvem det er, var garantert å vinne. I dag er jeg ikke lenger så sikker…

Vi vet at hun kommer til å lede klart i første runde, opp til 35-40 %. Men vil hun ha nok stemmer for å komme over 50% i annen runde. Så langt, har hun aldri greidd det og aldri vunnet en slik duell. Men, men, men, er vi ikke i ferd med å bevege oss nærmere og nærmere det punktet? Erfaringen med USA gjør meg usikker… Jeg ser de samme tendensene i Frankrike som i USA, at venstresida (Hollande) ikke greier å gi «arbeiderklassen» de jobbene de trenger, at den liberal-økonomiske tilnærmingen gjelder fortsatt på tross av hva kandidaten Hollande sa under valgkampen i 2012. Noe å gruble på.

Kommentarer er stengt。