Venstre-høyre aksen?

En ting man kan kanskje tenke – noe som kan ha sine positive sider (og det er godt å tenke på det i disse tider), er at Trump, på en måte, med sin økonomisk nasjonalisme (‘USA først’) kan møte og ha felles interesser med venstresidas kritikk av den økonomisk liberalisme… hum…

Det er unektelig et interessant sammentreff at etter en lang tids kamp mot overmakten og diverse handelsavtaler (CETA, NAFTA, osv.), den europeiske venstresida – representert offisielt i det siste med kun våre venner fra Wallonia – får nå en medhjelper i Trump sin kamp mot alle handelsavtaler som ikke han innser som gode nok for USA.

Hurra vil noen kunne si! Trump som har nå først begynt med å stoppe avtaler i Asia og Nord-Amerika, vil uten tvil ikke bidra til å gjennomføre den med EU, såkalt TIPP… wait and see !

Kommentarer er stengt。