Krig i Mali og norske medier…

Krigen i Mali og terroraksjonen i Algerie har avslørt for alle noe vi har forfektet lenge; og det er begrensningene i norske presse.

Handler nyhetene om presidentvalget i USA eller et haiangrep i Australia, får vi alle mulige detaljer på direkten. Men når det gjelder det som skjer i andre deler av verden som det tradisjonelt ikke fokuseres på, og særlig i ikke engelsk talendeland, er kvaliteten på informasjonen lav. Det nærmer seg nesten det komiske når Aftenposten printer oversatte artikler fra The Washington Post som beskriver en virkelighet som er minst en uke gammel, som for krigen i Mali, og i tillegg plasserer afrikanske land feil på kartet (noe som er en klassiker). Det verste er nok allikevel at det kommer uansett ikke til å forandre seg i fremtiden. Når Mali og Algerie vil være glemt, vil alt bli som før, og vi vil igjen få høre om de vanlige landene som vi kjenner godt fra før…

Kommentarer er stengt。