Frankofone litteratur er på vei opp !

På tross av en media-politisk diskurs som gjerne velger å bli pessimistisk om den frankofone verden og det franske språket, er virkligheten mer kompleks. Det er hevet over enhver tvil at vi befinner oss i en god trend når det gjelder den frankofone litteratur. I selve Frankrike kan det være vanskelig å finne spennende kreative nye stemmer: Houellebecq er kanskje en av dem… Men kommer man seg utenfor Frankrike blir plutselig lista over nye (eller eldre) interessante forfatterskap ganske lang. I hele verden finnes det menn og kvinner som velger å skrive på fransk, og manger er allerede anerkjente som f.eks. Nobelpris vinneren fra 2000 Gao Xingjian. I år har vi f.eks. fått en ny «immortel» (det franske akademiet) fra Haïti/Québec med navn Dany Laferrière. En algerisk forfatter Kamel Daoud, med boka «Meursault, contre-enquête«, som svar til Albert Camus, har fått flere priser (Goncourt premier livre).

Listen er lang; vi viser til noen sider med ulike lister, aldri komplette: her hos L’internaute > og her hos francophonie >

Bonne lecture !

Kommentarer er stengt。