Derfor studerer jeg Internasjonal kommunikasjon

Jeg fant tidlig ut at for å lykkes på ulike arbeidsplasser, i daglige aktiviteter og ikke minst i en så globalisert verden som vi beveger oss inn i, er evnen til å kommunisere godt med andre mennesker vel så viktig som stå-på-vilje og store drømmer. Jeg ønsket derfor å finne et studium som ville ruste meg med bred kunnskap innen ulike former for kommunikasjon. Og ikke minst et studium som ville berike meg med nye perspektiver og opplevelser.

Etter kun noen uker inn bachelorstudiet Internasjonal kommunikasjon ved Høgskolen i Østfold fikk jeg opp øynene for hva som foregår rundt i verden, hvorfor det skjer og hvilke følger handlingene kan få. Jeg lærte om hvor enkelt mennesker kan forme, farge og skape en ønsket virkelighet, hvorfor kulturelle misforståelser oppstår, og om hvordan jeg selv kan kommunisere profesjonelt og lykkes i fremtiden – både på et nasjonalt og et internasjonalt plan.

Selv politikk – et tema som tidligere ga meg grøsninger nedover ryggen – har nå blitt til et tema jeg ivrig kaster meg inn i diskusjoner om! Og medias triks som jeg tidligere gikk fem på, har jeg nå lært å gjennomskue. Ikke bare har BIK-studiet utfordret meg til å måtte tenke på nye måter, studiet har også åpnet et utall av dører som jeg kan velge å gå igjennom med erfaringen jeg opparbeider gjennom studietiden, utenlandsoppholdet og praksisperioden.

Personlig mener jeg derfor at BIK-studiet er det beste valget jeg har tatt når det kommer til utdannelse – for det er jo tross alt fremtiden vår det er snakk om!

Henriette Bendiksen

 

admin