Norske studenter får ikke nok

Fra venstre: Tobias Ågheim fra Sarpsborg og Madeleine Mellum fra Moss studerer begge ved Høgskolen i Østfold. De syntes begge to at norske studenter ikke får nok, uansett om de velger privat eller offentlig utdanning. (Foto: Emma Linnea Vadseth Olsen)

 

Gamle tyskerveien i Tsjekkia

Det er påske i Tsjekkia i år 2011, det første jeg husker er at det er god stemning i bilen, selv om det er iskaldt. Det stinker diesel og jeg er så sliten at jeg egentlig bare har lyst til å legge meg å sove. Men det med soving på den gamle tyskerveien i Tsjekkia er at det lar seg rett og slett ikke gjøre. Dette er en motorvei som ble laget av tyskerne for å enkelt kunne kjøre tungt maskineri over grensene. Veien er bygget opp av gamle asfaltblokker uten noe som helst form for stolthet i arbeidet som ble gjort. Mellomrommet mellom hver blokk er på sirka 5 cm og hver blokk er maks et par meter lange, som fører til man får en følelse av hammerslag rett i karosseriet på gamle Trulta fra 82 som bærer Mercedes logoen med stolthet.

Etter å ha kjørt noen timer på denne veien, som jeg trodde var veien inn til helvete, klarer jeg faktisk å sovne. Når jeg våkner opp, er stemningen i bilen en helt annen enn før jeg sovna. Jeg har aldri vært vitne til tåke som ligner så mye på grøt, altså grå risengryns grøt. Man ser kanskje maks to meter av veien foran bilen, mens denne intense hamringen på bilen fortsetter og fortsetter. Praten i bilen har gått fra positivitet (med litt bekymring) til full panikkmodus hos sjåfør, som faktisk lurer på om bilen kommer til å overleve denne legendariske kjøreturen. Det eneste for meg å gjøre, i alle fall det første som slo meg inn, var å åpne en ny flaske med noe godt og sterkt å drikke på, for å roe ned egne nerver.

Som sagt, dette er en motorvei, og de som kjører denne veien daglig er ikke akkurat noen sinkere i trafikken. Mens de andre bilene suser forbi oss i en hissig fart så skjer det som måtte skje. Bremsene på Trulta måtte gi slipp for hammerslagene fra veien inn til helvete. En allerede ganske nedbrutt sjåfør gir opp alt som er av håp og vi andre i bilen begynner å innse at vi nå er på rimelig tynn is. Det eneste vi kan gjøre er å senke farten betraktelig, og se om vi kan skimte noen skilt på denne motorveien som ligner på et sted eller en by vi kan kjøre inn for å ta et pust i bakken og finne et verksted.

Men gutta, det er jo søndag i dag, hører jeg noen i bilen sier etter vi har fått tatt av på en avkjørsel ut av motorveien, tviler på at det er noen verksted som er åpent. Vi blir enige om at vi bare må prøve, for sånn som situasjonen er nå så kommer vi oss ingen vei uansett. Gutten som sa de vise ord i bilen hadde rett, alt er stengt, det er seint og vi må bare vente til neste dag. Det er minusgrader i gråe Tsjekkia og Trulta er ikke så flink til å holde på varmen, men vi må bare prøve å få sovet litt så vi er i form til en dag som ikke stod på agendaen.

Byen vi har kommet til er en veldig liten by. Byen tilbyr ei kro, et par pubber og det viktigste av alt, et verksted! Vi kjører til verkstedet, en litt eldre kar, tydelig tsjekkisk, åpner døren og vi får forklart at bremsene på bilen vår har streika. Mekanikeren tar en titt på bilen og sier at vi kan varme oss inne på pauserommet. Da finner jeg ut at dette er det mannligste verkstedet jeg har vært i. På pauserommet henger det plakater fra seint 1980 tallet med lettkledde (også nakne) damer, askebeger fulle av sneiper og ølflasker i hjørnene.

Mekanikeren kommer inn og sier at delene til bremsene må bestilles, og at det kan ta noen timer før de ankommer verkstedet. I mellomtiden så er han veldig gira på å ta oss med på denne kroa for å spise, det høres ut som en fantastisk ide. Med en liten baktanke om at de slår i hjel Trulta og selger alle organene hennes på det svarte markedet så sier vi uansett ja til tilbudet hans. Når vi ankommer kroa så dekker de opp et flott langbord til oss og serverer oss skikkelig god, tsjekkisk husmannskost og drikke, for et sted og for et folkeslag tsjekkerne er! Etter å ha spist oss gode og mette ankommer vi tilbake til verkstedet, Trulta er ikke partert og mekanikeren er ferdig med jobben. Han forklarer hva han har gjort og sier at han også har fikset på det elektriske anlegget i bilen. Alt dette har han gjort, og skal ha det som tilsvarer 2000 NOK i tsjekkiske kroner. Turneen kan fortsette og vi setter seil mot neste stopp på konsert lista. VI begynner bare å le, fordi med så god mottagelse, invitasjon til kro og en superbillig jobb med Trulta, så var kanskje ikke dette veien til helvete, men begynnelsen på veien til himmelen.

Skrevet av Kim Trøbråten

 

Sebastian og Jeanettes nye jobber hos Europris

Sebastian og Jeanette var i praksis hos Europris, og nå har de begge fått jobb på praksisstedet sitt! De har det ganske morsomt i jobbene sine, slik dere nok kan se ut fra bildene her. De har et koselig og artig arbeidsmiljø på jobben sin. Denne saken er til inspirasjon for alle BIK-studenter. Det finnes mange jobber for dere der ute, og man kan til og med ha det morsomt i dem!

Dette forteller Sebastian om sin nye jobb:

Jeg jobber som innholdsprodusent for Europris hovedkontor. Det er en kreativ stilling som omhandler produksjon av reklame på sosiale medier, intern produksjon og bedriftsreklamer. Jeg holder også på med produktfotografering for nettsiden til Europris. Hver dag på jobb er ulik og masse variasjon. Så tiden går utrolig fort 😁

 

Dette forteller Jeanette om sin nye jobb:

Tittelen min er innholdsprodusent. Det er egentlig en paraplyterm fordi det kan brukes av både bloggere og kommunikasjonsrådgivere. Alle skaper innhold, men det er jo forskjell på innholdet vi lager. Jeg jobber med å skrive artikler og tekst til nyhetsbrev. Men min hovedoppgave blir å sikre at bærekraft er i alle kommunikasjonsflatene til Europris, siden de nå satser stort på bærekraft. Jeg har så smått begynt å skrive tekst om bærekraft, men man må kommunisere veldig forsiktig rundt det temaet og derfor får jeg små oppgaver her og der frem til jeg står mer på egne bein og kan ta rollen mer selvstendig. I bunn og grunn arbeider jeg altså med omdømmebygging, og det krever at bedrifter klarer å kommunisere det de vil si på en gjennomtenkt måte. Jeg samarbeider også mye med andre på tvers av avdelingene, alt fra grafiske designere til produktsjefer😊

 

Johannes skal ut på eventyr: reiser fra jobb i Norge for å ta master i Australia

Johannes fra BIK19 fikk aldri reist på utveksling på grunn av pandemien. Nå skal han ta master i Australia!

-Master of Business ved QUT er en veldig bred, men sterk faglig master med hovedfokus på ulike annonseringsverktøy og virkemidler, sier Johannes.

Masteren går i dybden på ulike kommunikasjonsvirkemidler man kan bruke for å nå ut, samt hvordan atferd påvirkes av annonsering / markedsføring. Her er lenken til studiet:

https://www.qut.edu.au/courses/master-of-business-marketing?international

-Måten jeg fant fram til masterstudiet var litt som måten jeg fant fram til BIK, en veldig spontan avgjørelse, sier Johannes.

(les den morsomme historien om hvordan Johannes havnet på BIK: https://blogg.hiof.no/bik/2019/12/03/heldig-men-tilfeldig/)

Han søkte masteren gjennom Kilroy som gir gratis studentveiledning om du ønsker å ta studier i utlandet (https://www.kilroy.no/utdanning).

BIK-studenter stiller sterkt når det kommer til videreutdanninger, ettersom vi har fag som går innom alle mulige slags felt innenfor kommunikasjon, mener Johannes.

-Selv med mine «ok-» karakterer, får jeg innsnevret master (1,5 år istedenfor 2) ettersom bacheloren ble akseptert som faglig sterk.

Johannes fikk jobb året før han var ferdig på BIK, han ble headhuntet til et byrå i Oslo på grunn av en takeover han hadde for BIKs Instagram! Johannes mener det kan være en god bro å få litt jobberfaring mellom bachelor og master. Det kan være fint å finne sitt fagfelt innenfor kommunikasjon, før man så tar master i den mer «spesialiserte» retningen man ønsker.

Byrået han har jobbet hos fra 2021 og fram til nå heter Clay (https://clay.no/).

Hos Clay har Johannes jobbet med betalt annonsering på nett, hovedsakelig SoMe, for å skreddersy betalt markedsføring etter kunders behov og ønsker. Da er det oppsett, rapportering og rådgivning av betalte kampanjer på ulike digitale flater. Dette kalles performance marketing, forteller Johannes.

Nå forlater han alt for å ta master. Det er aldri for sent. Søk, da vel?

 

Idas drømmejobb hos Indre Østfold brann og redning IKS

Jeg heter Ida Evelina Fossli Støten og er fra BIK-18-kullet. Jeg jobber som kommunikasjons- og informasjonsansvarlig i Indre Østfold brann og redning IKS.

Akkurat nå er jeg i full gang med å bygge opp vårt helt nye intranett. Jeg jobber mye med rutiner på tvers av alle avdelinger i brannvesenet og med internkontroll. Jeg lager brosjyrer og plakater, jeg styrer SoMe-teamet og lager innhold til SoMe og hjemmeside. Jeg er IKT-ansvarlig, så jeg bestiller alt av IKT-utstyr og er kontaktperson til systemleverandøren vår. Informasjon- og kommunikasjonsstrategi skal snart også utformes, og jeg står ansvarlig der. Jeg er også nærmeste støtte til ledergruppa, så får stadig nye oppgaver derfra i tillegg. Jeg er litt som poteten her, men jeg elsker det!

Det beste med jobben min er at ingen dager er like, alle de suverene kollegaene mine og fleksibiliteten jeg har i hverdagen. Så langt har jeg hatt bruk for så å si alt jeg lærte på BIK, men jeg kan trekke frem prof.com. og tekst og retorikk. Strategisk kommunikasjon bruker jeg masse i jobben min, og jeg har fått god bruk for emnet videoproduksjon.

Min stilling som kommunikasjonsansvarlig var en nyopprettet stilling, så jeg har staket veien litt selv og har dermed heller ikke hatt noen å sparre med eller noen jeg kunne spørre om hjelp hvis jeg satt fast. Det beste tipset mitt er derfor å knytte kontakter utenfor bedriften du jobber i, og da gjerne med mennesker i tilsvarende stillinger så man kan ha noen å sparre med. Ja, også er Google god å ha 😅

Tips til alle som skal søke jobb nå: Denne jobben fant jeg på finn.no, jeg hadde lagt inn nøkkelord på «lagrede søk» og fikk varsler når spennende jobber ble lagt ut. Beste tipset er å lage en kort og konsis søknad. Lag gjerne en «mal» som du bruker, men skreddersy søknaden for hver stilling. Dra frem elementer fra utdanningen som passer til stillingen, og skriv kort om hvorfor akkurat dette gjør deg så suveren til stillingen. IKKE vær redd for å skryte litt av deg selv! Gjør research og forbered deg skikkelig til intervju.

Nå var jeg jo superheldig og fikk drømmejobben som første jobb etter utdannelsen, men jeg hadde faktisk flere jobbtilbud da jeg fikk denne jobben. Jeg er helt sikker på at det er fordi jeg skreddersydde søknaden min til hver enkelt stillingsutlysning og faktisk brukte tid på den. Søknaden var på omtrent en halv side, så veldig kort.

 

Karriereintervju med Chalin

Hvilket BIK-kull er du?

Mitt navn er Chalin Cirkeline Gunnarstorp og jeg runder straks 31 år på denne planeten. Jeg er en klimaflyktning fra Ålesund som nå bor i Sarpsborg, og jeg stortrives med å endelig få sol på kroppen og gå tørrskodd på bena. Jeg havnet inn på BIK ved en ren tilfeldighet tilbake i 2018. Da kom jeg nemlig frem til at jeg måtte begynne på skole for å utvide det sosiale nettverket mitt og søkte derfor på alle de studiene jeg hadde nok studiepoeng til å komme inn på, helt uavhengig av hva det gikk inneholdt. Og slik endte jeg opp på BIK18.

Hva jobber du med?

I dag jobber jeg som veileder i Deltagruppen. Deltagruppen er en arbeids- og inkluderingsbedrift i Østfold, hvor vårt hovedfokus er jobbformidling og kompetanseutvikling. Her drifter vi blant annet diverse tiltak på oppdrag fra NAV, hvor vi støtter våre deltakere i prosesser tilknyttet arbeidslivet. Dette er en kjempespennende jobb hvor jeg aldri vet hva som møter meg av arbeidsoppgaver når jeg kommer inn døra på morgenen. Her har jeg fått bryne meg på alt fra seksualundervisning til brosjyredesign- og alt tenkelig rart imellom. Arbeidsoppgavene mine dreier seg selvsagt primært om avklaring av deltakere og markedsarbeid, men når man jobber så tett med mennesker i alle mulige versjoner, vet man aldri hvilke behov som dukker opp. Så i denne jobben gjelder det å kunne «think on your feet» og å være kreativ. Og ikke minst sosial.

Hva er det beste med jobben din?

Å herregud, her er det nesten ikke mulig å velge. Alt …? Jeg elsker å få være så mye sosial og å få ha så mange fine samtaler med fantastisk fine mennesker, og ikke minst føle at jeg får være med å ha en positiv effekt på andres liv. Samtidig får jeg virkelig brukt hele min kompetanse fra ytterst i lilletåa og ut i hårspissene. Både kompetanse jeg har fått gjennom studiet mitt, men også hele min livskompetanse. Og ikke minst at jeg får føle på at jeg er god til det.

I tillegg jobber jeg for en fantastisk bedrift som er satt sammen av så vanvittig mange fine og flinke folk, som er skikkelig hyggelig å jobbe sammen med. DET er liksom «the cherry on top».

Hva lærte du på BIK som var mest relevant for jobben?

Nå sitter jeg her og prøver å huske alle fagene vi hadde, hva de inneholdt og om det var noen av de som ikke var fullt så relevant. Og da kommer jeg vel frem til at jeg i større eller mindre grad får brukt de alle sammen. Jeg kommuniserer jo med mennesker hele dagen, på tvers av både kulturer, bransjer og plattformer. Det varierer litt gjennom perioder, men jeg tror ikke jeg klarer å plukke ut noe som det mest relevante, for jeg er stort sett gjennom hele «verktøykassa» jeg har med meg fra BIK i løpet av en måned.

Hva skulle du ønske du var klar over før du kom ut i arbeidslivet?

Hvor viktig det er å trives med arbeidsoppgavene du skal utføre, ikke bare folka du jobber med – og omvendt!

Da jeg var fersk ut av studiet så tenkte jeg at jeg kan jobbe med omtrent hva som helst, så lenge jeg trives med de jeg jobber sammen med. Her glemte jeg rett og slett å ta hensyn til hvor lite statisk arbeidslivet er og hvor mye bevegelse det hele tiden er i arbeidsmiljøet. Favorittkollegaen din kan plutselig få seg en annen jobb, og da er det veldig greit å kunne fortsette å trives med arbeidsoppgavene.

Noen gode råd fra meg: Tenk godt igjennom hva du trenger for å trives på jobb. Hva syns du er gøy å gjøre? Hvilke verdier står du for? Hvilken bransje er forenlig med din personlighet?

Hvis du elsker å møte mennesker, står for raushet og omsorg, og er ekstrovert – så er det ikke sikkert du skal sitte bak en skjerm å jobbe med SEO.

Du skal mest sannsynlig tilbringe halvparten av ditt våkne liv på jobb, så trivsel er ganske alfa og omega.

 

Fra student til gründer – Karriereintervju

Jeg heter Henriette Sofie Eriksen og er 27 år gammel. Jeg bor i Sarpsborg med samboer, min sønn på snart 3 år og har akkurat startet egen nettbutikk! Jeg er fra BIK15-kullet. Etter jeg gikk ut av høgskolen jobbet jeg deltid i klesbutikk, for så å bli daglig leder i to nettbutikker som også solgte klær, sko og tilbehør.

Nå har jeg startet egen nettbutikk sammen med min samboer! Nettbutikken heter acutie.no. Her gjør jeg alt, fra innkjøp, logistikk på lager, markedsføring, daglige oppdateringer på some og alt som må til. Det beste med jobben min nå er at jeg jobber med det jeg elsker og synes er gøy, klær og sosiale medier. Ikke minst elsker jeg å styre min egen hverdag og kunne levere og hente i barnehagen når jeg vil. Tid med familie og venner betyr alt. Det som er mest relevant for meg nå som jeg lærte på studiet er absolutt markedsføring og sosiale medier, samt profesjonell kommunikasjon og alt som har med skriving av forskjellige tekster å gjøre. Retorikken kommer godt med! Og sikkert MASSE annet. Jeg er veldig fornøyd med studiet jeg valgte. Jeg lærte masse om meg selv, kom meg ut av komfortsonen og ble utfordret. Utveksling og kommunikasjon på engelsk gjorde meg tryggere, da jeg hadde lav selvtillit i klasserommet da jeg startet i studiet. Det er mye jeg skulle ønske at jeg visste før jeg kom ut i arbeidslivet, men samtidig er det erfaringer man er nødt til å gjøre seg på veien. For å komme dit jeg er nå, har jeg jobbet MASSE, hatt «flink pike-syndrom» og gått med stive skuldre av stress til tider. Litt klisjé dette kanskje, men jeg har lært at jobb ikke er alt her i livet og at det er utrolig viktig å lytte til hva man selv vil. Jeg er en overtenker, som er redd for å gjøre feil eller skuffe noen, så det er godt å ha fått litt mer selvtillit til å ta styring over eget liv. Gjør det DU kjenner er riktig i magen, har du en drøm, så gå for den. Ikke ta en utdannelse eller jobb kun for status eller penger, det du elsker og trives med er det som vil holde i lengden, tenker jeg. Synes du det er litt tungt på skolen akkurat nå, bare vit at det er skikkelig digg å ha det overstått om det leder deg til den jobben du ønsker deg! Jeg gråt før og etter hver eneste fremføring, men det ga meg den treningen jeg trengte og nå er jeg ikke redd for så mye lenger! Lykke til med studiene og veien ut i arbeidslivet❤️

Skrevet av Henriette Sofie Eriksen

 

Praksis hos FHI 3 – Mange erfaringer rikere

Tiden hos FHI gikk utrolig fort og var veldig lærerik. Jeg fikk se hvordan kommunikasjonsavdelingen på et så stort institutt fungerte fra innsiden: Hvordan de planla ting som lå langt frem i tid, hvordan de passet på å være forberedt på mulige situasjoner de kanskje måtte forholde seg til, men også når ting skjedde mer spontant.

Å jobbe med den halvårlige hodeluskampanjen var nok en av de største oppgavene jeg hadde. Her fikk jeg ta del i alle aspektene av kampanjen: alt fra å kikke gjennom og endre nettsidene og skrivene FHI hadde om hodelus, møte med fagekspertene, lage en kort instruksjonsvideo basert på en gammel video de hadde, og lage innlegg til sosiale medier.

Som nevnt tidligere valgte jeg praksissted basert på at jeg ville skrive om koronakommunikasjonen i bacheloroppgaven. Dette var de veldig hjelpsomme med å tilrettelegge for. Jeg ba om oppgaver som ikke var direkte relatert til korona, for jeg hadde lyst til å få en så bred erfaring jeg kunne mens jeg var der. Samtidig fikk jeg også være med på arrangementer, seminarer og panelsamtaler som handlet om ting som var relevant for oppgaven. Der fikk jeg muligheten til å høre på, og ta kontakt med personer utenfor FHI som også kunne være nyttig å snakke med i forbindelse med oppgaven.

Bilde 1 fra venstre: Bjørn Guldvog (H.dir.), Camilla Stoltenberg (FHI), Andreas Keus (HOD), Gard Steiro (VG).

Bilde 2 fra venstre: Preben Aavitsland (FHI), Inga Bejer Engh (Barneombudet), Ayan B. Sheikh-Mohamed (NKVTS), Espen Nakstad (H.dir.), Kari Steen-Johnsen (ISF).

Siste uka hos FHI var også siste uka før påsken. Denne tiden brukte jeg på å runde av noen av de siste oppgavene jeg hadde igjen. Den siste dagen min var tilfeldigvis også siste dagen til en annen i avdelingen som skulle gå av med pensjon. Da samlet hele avdelingen seg (pluss noen flere), og spiste kake, holdt taler, og alle var med på å lage små impro-sketsjer. Selv om jeg hadde fått med meg at de hadde et godt arbeidsmiljø der fra dag én, kom det ekstra godt frem nå. Det føltes rart å ha vært der i nesten tre måneder og blitt kjent med alle sammen, for så å skulle dra igjen. Men jeg setter stor pris på all erfaringen og lærdommene jeg tar med meg derfra (og attesten som er gull verdt når jeg skal søke på jobber!).

Helle og kommunikasjonsavdelingen på FHI.

Skrevet av Helle Iselin Midling Bjerve

 

Min praksis hos Borregaard

I første kvartal av 2023 jobbet jeg i Digital Solutions og HR hos Borregaard Bioraffineri i Sarpsborg. Etter 3 måneder hadde jeg utviklet Borregaards nye SoMe-strategi.

Til å begynne med ble jeg kasta litt ut på dypet. Jeg kom inn på mandag, ble vist til plassen min og vist litt rundt. En enkel og grei introduksjon. Veileder var tidligere BIK-student, så det var ganske betryggende. Innen tirsdag satt jeg i et 4 timers møte med ledelsen på IT. Hvis du tenker at det høres skummelt ut, det var det! Så jeg satt jo der og lata som om jeg forstod alt som ble sagt (Det gjorde jeg ikke). Men jo lenger jeg satt der, jo mer begynte jeg å skjønne. De snakka om ting jeg kunne, det bare var så mye informasjon på en gang. Etter hvert var det liksom mulig å stille spørsmål litt sånn forsiktig. Kanskje til og med komme med et forslag (Det var verdt å prøve, ikke sant?). Mot slutten gikk heldigvis de nervene over. De var jo faktisk interesserte i å høre fra meg, selv om jeg bare var praksisstudent.

Etter det ble ting enklere. Jeg fikk ta noen sertifiseringer innen inbound marketing og HubSpot marketing software, deretter var jeg klar til å begynne ordentlig. Jeg var med på å produsere innhold til sosiale medier, e-poster og nettsiden. I tillegg til dette fikk jeg også jobbe med min egen SoMe-strategi til å presentere forslag til digitale markedsføringskampanjer. Fagene jeg hadde tatt i markedsføring gikk hovedsakelig ut på å markedsføre B2C, altså fra bedrift til kunde. Å jobbe med B2B var litt mer knotete, men en bruker mange av de samme metodene, likevel.

Borregaard var en morsom og spennende opplevelse. Jeg fikk muligheten til å få et helhetlig bilde av hvordan en stor bedrift fungerer og hvordan de forskjellige avdelingene jobber sammen. Det var mange hyggelige mennesker som ikke nølte med å hjelpe meg dersom jeg skulle trenge det, og jeg skulle faktisk gjerne vært der litt lenger. Hvem vet, kanskje jeg kommer tilbake en dag med mer erfaring under beltet. For nå kommer jeg til å kaste meg litt ut og se hva annet spennende jeg kan finne. Enten i Norge eller internasjonalt

Skrevet av Thea Synnøve Hansen

 

Fra BIK til jobb – intervju

BIK leder til mange spennende jobbmuligheter! Jonas er tidligere BIK-student, og stiller her opp til et lite intervju!

– Mitt navn er Jonas Guttormsen og jeg kommer fra Sarpsborg. Etter noen få år i Forsvaret var jeg fortsatt usikker på hva jeg skulle bli når jeg ble stor. Mengden av karrierevalgene en kunne ta var altfor stor. Jeg fikk tips fra en fetter som nettopp hadde startet på BIK, og han mente at studiet kom til å passe meg perfekt. Jeg la til BIK som førstevalget og vips var jeg student på BIK14.

Hva jobber du med?
I dag jobber jeg som teamleder i digital markedsføring i Europris. Dagene er veldig varierte og preges av høyt tempo. Jeg jobber i et digitalt team hvor jeg har ansvar for sosiale medier, betalt annonsering i diverse flater, samt samarbeid med influenser og mediehus. Arbeidsdagene er derfor nesten aldri like. En arbeidsdag kan variere fra innspilling av reklamefilmer til strategiarbeid med butikksjefer.

Hva er det beste med jobben din?
FOLKA! I Europris er det en god sammensetting av flinke folk som alltid har en lur idé på lager. Vi selger alt fra deilig godteri til behagelige utemøbler, noe som innebærer stor variasjon i arbeidsoppgavene. Når du har en kombinasjon av flinke folk, varierte arbeidsoppgaver og alltid noe som er i endring er det umulig å ikke glede seg til å komme på jobb.

Hva lærte du på BIK som var mest relevant for jobben?
Vi lærte mye fornuftig gjennom studiene, men det er spesielt to ting jeg fremdeles tenker på jevnlig.

1. Retorikk: Det er vel ingen som har gått ut fra BIK uten å tenke tilbake på alle timene med Mari og retorikk. Jeg tar meg ofte i at jeg analyserer alt fra «one-linere» til lengre tekster uten at jeg tenker over det selv.

2. Avlæring av akademisk skriving: Husker ikke hva faget het, men på slutten av studiet hadde vi flere arbeidskrav hvor vi skulle lære å skrive for vanlige folk og ikke for professorer og doktorgradskandidater. Det var en befrielse å kunne skrive «normalt» igjen.

Hva skulle du ønske du var klar over før du kom ut i arbeidslivet? / GODE RÅD

Lagarbeid! Om det er et stort prosjekt eller en liten kampanje blir det alltid bedre om du samarbeider med et team.

Ikke nøl med å spørre om hjelp, alle vil at du skal lykkes og hjelper deg gjerne.

Råd til studentene?

Finn deg en sparringspartner. Det kan være alt fra en venn, kollega eller medstudent. Du kommer ikke til å angre.

https://youtu.be/cQucLJgITC8

 

Tusen takk Jonas!