Ola & Henrik Make America Great Again. Del 4

Påsken er over, og vinterdepresjonen begynner å visne hos det norske folk. Varmen begynner å komme tilbake, og hestehov begynner å springe. Snart kommer årets avgangselever til å gå med russebukser, og det norske kongeriket ser fram til sommeren. Da sprengkulde, skitur og påskeegg gikk oss to i USA rett over hodet, fant vi vår egen måte å nyte våren og påsken på. Eventyr i Californias sydlige del, med mye varme, god mat og mange spennende opplevelser. Sommeren kommer for fullt i Monterey Bay, og vår tid her nede begynner å ta slutt.

Siden vi returnerte tilbake til skolen i januar, har fokuset på skole vært stor. Vi fikk begge nye romkamerater, og jobben med å knytte kontakter hadde begynt. Vanskelig var det ikke, da norsk sjarm, en klype retorikk og et pent smil er en god oppskrift på å bli kjent med mange. Dette semesteret har vi begge jobbet mere med film. Både foran og bak kamera. Jeg (Henrik) fikk muligheten til å spille i en kort film, der en venn regisserte. Noe som var en veldig morsom opplevelse. Vår felles venn hadde med seg bil, så vi har fått sjansen til å oppdage mere rundt Monterey enn bare byen og nærområdet. Vi dro over til Big Sur som er en liten nasjonalpark, med utrolig utsikt over Stillehavet. Den dagen lærte vi at California har en regnsesong. Folk i California er ikke vant til å kjøre i regnet, noe vi nordmenn fant veldig underholdende. Vi fikk oppleve Superbowl 2017 og ble invitert med på Superbowl-fest. En slik fest er som en eneste stor stereotype, der fast food, øl og fotball var fokuset for kvelden. En utrolig morsom opplevelse. Vi har prøvd å integrere våre nye internasjonale venner til litt norsk kultur i år også. En obligatorisk visning av Trolljegeren ble satt på tv-en.

Behind the scenes – Fishman Reborn

I springbreak dro vi begge til San Diego. Byen ligger helt sør i California, på grensen til Mexico. Der nede nøt vi varmen, god mat og en lang pause fra skole og lekser. Hele Norges Vegard Solheim var også med for å oppleve San Diego. Vegard fikk kjenne på ubehag da hans klasserom ble låst grunnet politi-utrykning. En student hadde blitt sett, med hva folk trodde var et våpen under frakken hans. Politiet rykket ut, til å finne en ung gutt med en paraply formet som et sverd under frakken sin. Kanskje ikke så klokt av gutten, ettersom at dette var 2 uker etter nok en skoleskyting her i USA. Det har svært mye fokus på våpen, og strengere regulering her nede, siden Florida-skytingen. Det har vært møter og demonstrasjoner her nede på campus for å få våpen fjernet. USA er svært splittet på dette temaet, og vi tror debatten vil vare lenge.

To glade huleboere

Syv europeere og én amerikaner

Obligatorisk hatteprøving

Den nye Michael Jordan!

Eksamen nærmer seg her nede og vi kjenner presset begynner å bygge seg opp. Begge to jobber sammen med å lage en dokumentarfilm om militærlivet i USA og planen er å få intervjuet en veteran om hans tid i tjenesten. Med vår felles kunnskap om kommunikasjon, filmprodukjon, og vår norske sjarm, skal vi prøve å få laget en film verdig en Oscar-pris. Vi har også blitt lært opp i hvordan man produserer film. Kunnskap vi gleder oss til kunne bruke i framtiden. Vi begynner også å merke hvor mye vi gleder oss til norsk mat igjen. Tanken på vafler, kjøttkaker og Solo-brus begynner å dukke opp oftere. Amerikansk mat kan bli litt kjedelig i lengden da dypfritert mat er svært populært. Vi håper alle trives hjemme i Norge, og vi ser frem til å returnere.

Henrik venter tålmodig på sitt neste intervjuobjekt

Hverdagskost

Bare i USA…

 

 

intkomm

 

One thought on “Ola & Henrik Make America Great Again. Del 4

Comments are closed.